Primarul Lungu a făcut curățenie în cartierul George Enescu

Așa cum a promis, primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu, a fost prezent sâmbătă încă de la primele ore ale dimineții în cartierul George Enescu pentru a face curățenie alături de locuitorii din zonă și de alți funcționari din cadrul Primăriei. Ion Lungu a fost “bombardat” cu problemele locuitorilor din cartier înainte de a pune mâna efectiv pe lopată și hârleț. “Ne-am săturat de romii care vin și caută printre gunoaie tot felul de cartoane pe care apoi le vând. Fac o mizerie de nedescris. Au ajuns să fure și gărduțurile din metal cu care am îngrădit containerele de gunoi.
 

Până și pomișorii noștri plantați recent i-am văzut vânzându-i în piață. De ce nu ia nimeni măsuri, nu înțeleg?”, se plângea Bogdan H., unul dintre localnici. Nu doar romii constituie însă o problemă pentru locuitorii cartierului George Enescu, ci și “craterele” din asfalt, precum și scandalul provocat de tinerii care se adună în spatele Complexului “Dorna”. Primarul le-a promis oamenilor că va identifica măsuri pentru rezolvarea problemelor, inclusiv pe cea a romilor din Șcheia. “Vom încerca să soluționăm problemele acestor oameni, chiar și pe cea a romilor din Șcheia. Oamenii s-au plîns că sunt amenințați de aceștia în plină zi. Le-au furat coșurile de gunoi și gardurile, pe care cu siguranță le-au vândut la fier vechi. Am vorbit deja cu reprezentanții poliției pentru a intensifica patrulele și controalele în zonă, chiar și printre comercianți”, ne-a declarat primarul Lungu. După ce discuția a luat sfârșit, edilul-șef a pus mâna pe lopată, hârleț și greblă, pentru a planta pomi și a face curățenie. Săptămâna viitoare, în cadrul programului “Toți pentru curățenia orașului”, edilul-șef va face curățenie în parcul Șipote, însă de această dată va solicita ajutorul școlilor. “Nu este intenția noastră să impunem voluntariatul și nici nu este o chestiune de populism, vrem doar să trezim în oameni spiritul civic”, a mai adăugat dl Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: