Italienii se interesează de turismul bucovinean

Prefectura Suceava a primit avizul conducerii STS pentru a folosi terminalul de videoconferință în stabilirea unei legături video cu consiliul regional Vall d’Aostra din Italia, pentru o discuție între autoritățile sucevene și cele italiene privind investiții în turism în Bucovina. Prefectul Orest Onofrei a declarat, ieri, că a obținut acceptul conducerii Serviciului de Telecomunicații Speciale pentru a efectua o videoconferință Suceava – Vall d’Aostra, la care vor participa autorități județene și locale sucevene, pe de o parte, iar pe de alta, membri ai consiliului regional din regiunea italiană, doi europarlamentari, responsabili din turism, subiectul abordat fiind dezvoltarea investițiilor în turismul din Bucovina.
 

„Reprezentanții regiunii italiene Vall d’Aostra sunt foarte interesați să investească în turismul din Bucovina”, a spus dl Onofrei, care a precizat că videocon-ferința va fi organizată la sfârșitul acestei săptămâni. El a subliniat că nu va fi folosită rețeaua de comunicații spe-ciale, ci o linie de internet, costurile urmând să fie a-chitate de organizatorii video-conferinței. Prefectul a mai anunțat că, pentru punerea în valoare a zonei, Agenția Na-țională pentru Sport a inițiat un proiect de înființare a Cen-trului Național pentru Spor-turi de Iarnă la Vatra Dornei, proiectul fiind susținut fi-nanciar de Federația de Bob și Sanie din Austria. Astfel, la Vatra Dornei urmează să fie modernizată pârtia de schi, cu o lungime de 3000 de metri, și să fie înființată o pârtie competițională de bob, sanie și scheleton. Prefectul Onofrei a spus că vicepreședintele ANS, dl Liviu Cepoi, a cerut autorităților județene sprijin pentru susținerea proiectului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: