Casele șpăgii

Aflat în plină tinerețe, cu putere de muncă și stare materială bună, un tânăr familist din municipiul Suceava a hotărât să-și construiască o locuință. Sprijin, inclusiv financiar, avea, așa că a început… marea bătălie. Și asta pentru că, într-adevăr, în ziua de azi, a construi o casă înseamnă o mare bătălie. Mai întâi a actelor. După ce a cumpărat terenul necesar, care era intabulat și liber de sarcini, după ce a obținut o serie întreagă de documente, mai avea nevoie de un act ca să pornească lucrul. Știind că este în regulă, a bătut la ușa unui ales al obștii, cerându-i respectuos să-i aprobe „hârtia”. Acesta i-a examinat cu atenție dosarul, l-a întrebat unde lucrează, după care a dat din cap în semn că nu-i posibil așa ceva. Vrând parcă să fie amabil, l-a „trimis”, fără nici o jenă, să meargă la cel ce a semnat actul de punere în posesie cu terenul respectiv să-i semneze.
 

Mare încurcătură! Cum să ajungă la acela, fost primar, care, Dumnezeu să-l odihnească !, era decedat de ceva timp? Descumpănit, cu inima cătrănită, crezând că visul său frumos de a avea o casă s-a spulberat, cel în cauză s-a plâns de necaz unor cunoscuți. Unul dintre ei, mai… umblat, i-a dat sfatul cel bun. Să deschidă ușa cu verzișori, că omul, știe tot târgul, „pune botul”. Și a pus. Chiar a doua zi, în același birou, cu același dosar, cu aceleași acte, dar… cu sute (nu cusute): 500 de dolari și a primit semnătura pe loc. Au trecut câțiva ani de atunci, iar pe raza municipiului Suceava s-au înălțat zeci sau chiar sute de construcții. Înmulțiți-le pe toate cu 500 și… botezați-le casele șpăgii, explicându-vă singuri cum de a prosperat, într-un timp relativ scurt, micul mare demnitar local.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: