Un polițist operativ are în „spate” 706 suceveni

Poliția n-are …polițiști

Poliția municipală a Sucevei suferă din lipsă de efective. În departamentul de Ordine Publică de exemplu, există doar 88 de polițiști operativi, ceea ce înseamnă că unul din ei are în grijă exact 1204 cetățeni. La Siguranță Publică situația e și mai dificilă, unde o „uniformă”, trebuie să facă față la 1734 de suceveni.
 

În medie, pe toate sectoarele operative, un polițist sucevean poartă responsabilitatea a ceea ce se poate întâmpla pentru 706 locuitori ai municipiului, cât timp, în țară, responsabilitatea este a-proximativ pentru 480 de locuitori. În Suceava locuiesc 106.000 de autohtoni, la care se adaugă aproape 11.000 de studenți, peste 1500 de elevi din alte localități ale jude-țului, precum și numeroase persoane „migratoare”, ră-mase în oraș pe termene mai lungi sau mai scurte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: