„Suceava – Utilități și mediu…”

Licitațiile – spre sfârșit

O firmă din București și un consorțiu format dintr-o firmă suceveană și una din Franța au câștigat licitațiile privind con-strucția rețelelor de termoficare din Rădăuți și, respectiv, con-strucția unei centrale termice de cogenerare în municipiul Câmpu-lung Moldovenesc prin proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”. Președin-tele Consiliului Județean Suceava, dl Gavril Mîrza, a declarat, ieri, că reabilitarea rețelelor de termoficare în municipiul Rădăuți va fi realizată de firma Energoconstrucția SA din București cu suma de 5,195 milioane de euro.
 

La licitația organizată de CJ Suceava au mai participat și trei asociații de firme – Erbașu SA și General Fluid SA din București, care a ofertat 7,589 milioane de euro, Romib SA și Energomontaj SA București cu o ofertă de 6,841 milioane de euro, TMUCB SA București și Sudarc SA Ploiești, oferta fiind de 7,584 milioane de euro. Firma câștigătoare urmează să finalizeze, în doi ani, reabilitarea rețelei termice din Rădăuți. Pentru centralele termice din acest municipiu urmează să fie organizată o altă licitație. Președintele Mîrza a mai spus că, pentru construcția centralei termice de cogenerare din Câmpulung Moldovenesc, au participat la licitația organizată de CJ Suceava trei consorții și o firmă belgiană, câștigătorul fiind consorțiul format din Loyal Impex din Suceava și Turbo Meca Grup Snecma din Franța, cu o ofertă de 6,147 milioane de euro. La această licitație au mai participat consorțiul format din firmele Ghezzi Ugo, Energie Recuperator și Petro-construct Constanța cu 5,660 milioane de euro, firma belgiană Turbomach cu 5,760 milioane de euro și consorțiul format din Pewo Energie Technik, INGDT Comoti, Grup 4 Instalații Cluj și Alex Rom Mediaș cu o ofertă de 7,449 milioane de euro. Dl Gavril Mîrza a precizat că la desemnarea câștigătorului s-a ținut cont și de oferta tehnică a firmelor care au participat la licitație. Prima etapă a proiectului „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene” se află în derulare, Consiliul Județean Suceava contractând un credit în valoare de 86,3 milioane de lei de la Deutsche Bank Londra, cu garanții guvernamentale. Investițiile în această primă etapă prevăd reabilitarea termoficării în Siret, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului și montarea unei conducte de gaz metan în lungime de 380 de kilometri, care va alimenta peste 60 de localități din județ. Din economiile efectuate la licitațiile de execuție, de aproximativ 24 de milioane de euro, urmează să fie finanțate lucrări de reabilitare a termoficării din municipiile Rădăuți și Suceava, lucrări prevăzute inițial să se deruleze în faza a doua a proiectului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: