Două hectare, tăiate ilegal

Serviciul pentru Controlul Aplicării Regimului Silvic (SCARS) face evaluarea pagubei produse de un proprietar de pădure din Frumosu, ca urmare a doborârii ilegale a unei masive cantități de arbori. Potrivit șefului instituției, Aurel Dumitriu, este vorba despre Neculai Donel Șuhani, la care s-a descoperit depozitată o cantitate de peste 110 mc lemn. Dl Dumitriu spune că cel în cauză a declarat cu seninătate că a cumpărat două hectare de pădure pe care le-a doborât și le-a debitat în instalația proprie, „pe motiv că are nevoi materiale”.
 

Domnia sa precizează că urmează a fi întocmite actele de trimitere în judecată. În cazul în care se va demonstra vinovăția, se va aplica o pedeapsă proporțională cu numărul de metri cubi tăiați, autorul riscând închisoare de la 6 luni la 2 ani. Șeful SCARS crede că, pe lângă altele, de vină este și procedura foarte îndelungată, mulți dintre proprietari neavând nici urmă de intenție să o parcurgă. Legislația permite tăieri de amploare numai dacă pădurea are o anumită vârstă și doar după întocmirea studiului de amenajare, care costă bani și poate dura până la un an de zile. La DTRSV se află la analiză circa 100 de dosare de acest gen, ele urmând a fi parcurse de doar doi oameni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: