În martie, rata șomajului s-a diminuat cu 1,64%

Primăvara a adus o scădere spectaculoasă a numărului de șomeri

La sfârșitul lunii martie 2005, rata șomajului a fost în județul Suceava de 6,16%, înregistrându-se o scădere cu 1,64% față de luna precedentă. Comparativ cu luna similară a anului 2004, diminuarea este de 2,82%. Tendința este explicată prin creșterea gradului de ocupare în activități sezoniere, precum agricultura și construcțiile. La începutul lunii, numărul total de șomeri înregistrați în evidența A.J.O.F.M. Suceava a fost de 16.817 persoane, dintre care 6.227 femei (37%).
 

Din totalul de 6295 de persoane în plată, 905 sunt absolvenți de instituții de învățământ. În martie s-au integrat pe piața muncii 526 dintre șomerii din evidență, în meserii precum cele de vânzător, agent de pază, cizmar-confecționer încălță-minte, șofer, ospătar etc. Ponderea pe categorii socio-profesionale pentru șomerii în plată este următoarea: 70% au nivel de instruire primar, gimnazial, profesional, 26% – pregătire liceală sau postliceală, iar 4% au urmat studii su-perioare. Categoriile cele mai afectate de șomaj sunt cea a persoanelor cu vârsta cuprinsă între 30-39 ani și cea persoanelor 40-49 ani, cu o pondere de 28%, respectiv de 26% din total. Populația activă civilă din județ, în funcție de care se evaluează rata șomajului, este de 273.000 de persoane. Aceasta include popu-lația ocupată civilă (salariați, patroni, lucratori pe cont propriu), precum și șomerii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: