O soluție pentru salvarea transportului public de călători

Consilierul local sucevean Ovidiu Donțu (PSD) va propune spre aprobare în ședința de la finele lunii a Consiliului Local Suceava un proiect de înființare a unei societăți co-merciale prin subscripție publică care să aibă ca obiect de activitate transportul public local de persoane. Dl Donțu ne-a declarat ieri că, în ultima ședința a Adunării Generale a Acționarilor de a TPS SA (so-cietate unde CL este acționar unic), s-a decis disponibilizarea a jumătate dintre angajații societății și acordarea de salarii compensatorii și începerea procedurilor pentru înființarea unei noi societăți.
 

Decizia a fost luată și ca urmare a impasului în care se află negocierile cu firma ATLASSIB în vederea preluă-rii activități de transport public de persoane. „Comunica-rea cu ATLASSIB privind vii-torul activității de transport public local a intrat în impas din cauza unor elemente noi apărute și care nu au fost luate în considerație la data înce-perii negocierilor. Este vorba lipsa abordării problemei so-ciale a celor rămași de la TPS și neonorarea obligației de aport cu 30 de autobuze noi”, a spus dl Donțu. În momentul de față, firma menționată do-rește să ia aceste autobuze în leasing iar garantarea leasin-gului să se facă cu patrimoniul Consiliului Local. Din punctul său de vedere, TPS are nevoie de capitalizare, iar șansa in-trării în afacerea numită transport public local trebuie să fie aceeași pentru toți. Dl Donțu susține că la noua societate înființată Primăria ar trebui să subscrie în primă etapă 51% din acțiuni, restul de 49% ur-mând să fie scoase la vânzare. Economic vorbind, afacerile în transportul de călători sunt situate pe locul 5 în topul celor mai prospere afaceri la nivel mondial. „Lucrez la un prospect de emisiuni de acțiuni care va fi supus atenției CL la prima ședință din 21 aprilie, pentru că dorim ca această nouă societate să abordeze o viziune managerială diferită, bazată în principal pe perfor-manță și profit. După ce va fi pusă pe picioare afacerea, Primăria va trebui să vândă 30% din acțiunile pe care le va deține”, a mai spus dl Donțu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI