În Suceava se fură pe capete, dar dispare violența

> ”În municipiul Suceava nu ne confruntăm, ca în alți ani, cu infracțiuni grele, cum ar fi omoruri, violuri, șantaje”, a declarat, ieri, Ioan Țibulcă, șeful Poliției municipiului > Pe primul loc în top rămân furturile din mașini, din locuințe și din societăți comerciale Conducerea Poliției municipiului Suceava s-a dezis ieri de acel loc întâi pe țară revenit județului la infracțiuni împotriva vieții, integrității corporale și sănătății. „Nu contest statistica la nivelul județului, dar trebuie să se știe că în municipiul Suceava nu ne confruntăm, ca în alți ani, cu infracțiuni grele, cum ar fi omoruri, violuri, șantaje etc.”, a declarat comisarul Ioan Țibulcă, șeful Poliției municipiului Suceava.
 

Din informarea privind activitatea acestui sector al IPJ, reiese că în primul trimestru al anului infracționalitatea în municipiu a scăzut față de perioada similară a anului trecut cu 7%, la fel ca și rata criminalității. Deși în curbă descrescătoare, polițiștii de la municipiu au de lucru intens cu furturile de auto, din autoturisme, din locuințe și din societăți comerciale, infracțiuni comise, în cea mai mare măsură, de minori și tineri. În doar 3 luni, din 243 de persoane anchetate, 27 au fost minori și 86 tineri, iar în arest preventiv nu a coborât nici o persoană trecută de 30 de ani. Multe din găștile de hoți care operează în „domeniile” mai sus amintite au fost identi-ficate și, din acest motiv, peste 110 furturi ce figurau în evidențe cu autor necunoscut au căpătat „semnătură”. Membrii altora găști, însă, „produc” încă, cu spor, mutându-și cui-bul din Suceava în alte localități și invers, dând raite scurte prin birourile poliției pentru decla-rații, apoi, în stare de libertate, luând-o de la capăt cu infracțiunile. Cap la cap, în Suceava s-au comis, zilnic, 3-4 infracțiuni, fie ele economice, judiciare sau de altă natură. „Deși ar fi ideal, nu există loc în lumea asta în care să nu se comită infracțiuni. 3-4 fapte pe zi ar putea părea mult, dar nu este”, a afirmat comisarul Țibulcă. Alte „buline” albe pentru Poliția municipiu-lui ar fi că, în primul trimestru din 2005, s-au redus faptele comise în stradă, cele care „clă-tinau” încrederea sucevenilor în siguranța lor. S-a micșorat de asemenea numărul vaga-bonzilor și cerșetorilor din oraș, iar aceasta fără sprijinul autorităților locale, fiind totuși identificate 158 de persoane de acest fel. În sinteză, în municipiul Suceava se fură pe capete, dar nu se întâmplă fapte „specta-culoase”, violente și cu sânge mult. Furiile adulților pierd teren în favoarea „atacurilor” la averile publice și private date de tineri, din ce în ce mai inventivi și mai lipsiți de respect pentru lege.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: