Statistic, în ianuarie – martie 2005

Sucevenii au furat cam mult și au fost 0 la corupție. Cea mică.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, prof. univ. dr. Vasile Păvăleanu, afirmă că, în ultima perioadă, se înregistrează o creștere a infracțiunilor cu violență, inclusiv cea de tip familial. Bazându-se pe date statistice, domnia sa spune, de asemenea, că, în primul trimestru al anului 2005, s-a furat cam mult. „A crescut numărul infracțiunilor de furt, mai ales cele de furt de și din autoturisme, cu precădere de lux”, a declarat domnia sa ieri, în cadrul unei conferințe de presă.
 

Sursa citată a făcut o comparație pe infracțiuni, între primul trimestru al anului trecut și aceeași perioadă a anului în curs, a nivelului faptelor intrate în vizorul parche-telor pe care le administrează. Din ianuarie până pe 31 martie curent vătămările corporale grave au fost în număr de 11, în timp ce în perioada de referință a lui 2004, procurorii s-au confruntat numai cu 7 asemenea cazuri. În 2005, au existat numai trei violuri, față de 7, anul trecut. Sucevenii s-au dovedit mai hoți ca în pri-mele trei luni ale lui 2005, furturile crescând de la 163 la 194. În primul trimestru al anului, județul a avut mai mult cu un tâlhar față de 2004 (21, față de 20) La mica corupție, pro-curorii parchetelor județene, însă, nu au înregistrat nici un caz, mituitorii, mituiții, trafi-canții de influență și primi-torii de foloase necuvenite mărunți scăpând atenției magistraților. Evaziunea fis-cală a numărat 10 cazuri în pri-mul trimestru al lui 2005, față de 7 în 2004. „Nu e vorba de o diminuare a fenomenului co-rupției, chiar dacă în 2004 am avut 3 spețe. Mica corupție a existat și va exista dintot-deauna”, a spus prim-procu-rorul. Magistratul a explicat că modificarea sau adoptarea unor noi acte normative, apoi remodificarea lor la începutul anului (cum ar fi Legea 508/2004 privind înființarea, or-ganizarea și funcționarea Di-recției de Investigare a Crimei Organizate și Terorism, organism care a preluat în primă fază o parte din atribuțiile parchetelor județene, pentru ca ulterior să le dea înapoi printr-o Ordonanță de Ur-gență) a dus la situația creată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: