Parchetele sucevene față cu epoca modernă

Procurorii aflați sub jurisdicția Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, mai puțin cei de la Fălticeni, lucrează în condiții corespunzătoare unui act de justiție modern. Afirmația aparține șefului acestora, Vasile Păvăleanu, care ne-a informat că sediile parchetelor din Rădăuți, Vatra Dornei, Gura Humorului, Câmpulung au fost renovate. Parchetele din Suceava, cel local și cel județean, funcționează într-un sediu temporar, dar cu ștaif, pe strada Universității 19, până la finalizarea construcției de pe Ștefan cel Mare, ce va adăposti inclusiv Parchetul de pe lângă Curtea de Apel.
 

Deși, inițial, s-a vorbit de predarea la cheie a construcției în 2006, acest termen a fost a-mânat pentru 2007 din cauza lipsei fondurilor. Totuși, constructorul a dat asigurări că, până la finele anului în curs, tot ceea ce ține de structură, compartimentări și cablaje va fi finalizat. Prim – procurorul a pre-cizat că, pe aceeași linie a îmbunătățirii calității muncii colegilor săi, s-a făcut un prim pas în informatizarea parchetelor prin dotarea fie-cărui procuror de la local și județ cu calculator. „Există promisiuni că în cel mai scurt timp, toți magistrații – pro-curori din județ vor avea pe birou un computer și tehnica aferentă”, a adăugat prim- procurorul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: