Noii proprietari de la Electrica au venit să vadă ce au cumpărat la Suceava

„Gut” (bine), a fost ieri aprecierea dl Henning Probst, reprezentant al companiei germane E. ON, viitorul acționar majoritar al „Electrica” Moldova, referindu-se la indicatorii de performanță ai Sucursalei Suceava. El a fost însoțit ieri în fața presei de dl Fafel Volker, al doilea reprezentat german, dl Traian Mazilu, directorul general al Electrica Moldova, și dl Vasile Ilie, directorul general al SDFEE Suceava. Despre care va fi relația noului proprietar cu clienții suceveni, cât va fi kilowattul sub noua stăpânire sau dacă și casa din vârful muntelui va fi alimentată centralizat, reprezentanții germani n-au putut da detalii. „Lăsați-ne încă trei luni să pregătim politica tehnică a societății, pentru că nu este vorba de o investiție pe care noi am făcut-o pe 1, 2 ani, ci pe următorii 20 de ani”, a declarat dl Probst.
 

Nu este foarte sigur nici dacă sistemul de facturare prin autocitire va fi păstrat de germanii de la E.ON. „În câteva sucursale din Germania merge, dar nu știu cât de sigur este și aici. Vom evalua…”, a afirmat reprezentantul E.ON. Este cert însă că noii investitori ai SDFEE Suceava sunt hotărâți să bage bani în modernizarea rețelelor electrice, în modernizarea contoarelor, în special pentru marii consumatori și, țintind spre eficiență maximă, nu vor face rabat calității serviciilor către clienți. La fel de cert este că noile programe de investiții, aflate în desfășurare pe îm-prumuturi garantate de Guvern, vor continua până la finalizarea lor. Pe termen scurt, se pare, pot sta liniștiți și angajații SDFEE Suceava, pentru că, deocamdată, nu-i lasă nimeni pe drumuri. Mobilizator, dar subtil totodată, directorul general Vasile Ilie a lansat ieri o „chemare la luptă”. „Astăzi, 13 aprilie, Parlamentul European votează aderarea României la Uniunea Europeană. Pentru energeticienii suceveni acest fapt este o realitate încă de la 4 aprilie 2005, dată de la care facem parte din puternicul grup de firme german E.ON Energie. Știm că va urma o integrare post-achiziție, care va necesita o muncă mai intensă din partea noastră, pentru a ne alinia la standardele și profesionalismul E.ON-ului. Sunt convins că buna pregătire de specialitate și disciplina existentă în sucursală ne vor permite să ne adaptăm cu succes la noile cerințe”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: