Nereglementarea repartizării consumului de energie termică poate duce la haos

Petrică Parfenov, vicepreședintele companiei Elsaco, reclamă lipsa unor prevederi legale clare la introducerea sistemului de măsurare a consumului de energie ter-mică cu repartitoare de cost. Potrivit domniei sale, cele mai mari probleme apar din cauza componenței mixte a unui condominiu, respectiv a unui bloc. Astfel, sunt situații în care într-un imobil se întâlnesc apartamente branșate la sistemul centralizat, utilate în majoritate cu repartitoare, apartamente beneficiare ale aceluiași sistem, dar fără repartitoare, apartamente cu centrale individuale, precum și un amestec din toate cele tipuri.
 

Pe de altă parte, relevă dl Parfenov, este foarte greu ca toată lumea dintr-un condominiu să fie convinsă să monteze repartitoare. El arată că, totuși, Autoritatea Națională de Reglementare a Serviciilor Comunale (ANRSC) a găsit un compromis la această dilemă. Dacă inițial ordinul care reglementa această ac-tivitate prevedea montarea repartitoarelor la toți proprie-tarii, într-un ordin ulterior, care consacră condițiile de autorizare a firmelor prestatoare a acestui gen de servicii, se specifică faptul că se acceptă facturarea și în cazul a doar 80% unități de locuit con-torizate. „Împreună cu auto-ritățile locale, regiile și proprietarii, vom încerca să găsim soluții de aplicare a metodologiei de repartizare a costurilor, referitoare la țevile din apartamente, defalcarea costurilor la cei care nu au repartitoare, precum și la cei cu centrale. Modul de repartizare a consumului trebuie să fie unitar și reglementat, altfel se poate crea un mic haos”, subliniază Petrică Parfenov, adăugând că ANRSC a stabilit ca termenul limită pentru introducerea reparti-toarelor la nivel de apartament să fie 2007.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: