Dăruind vei dobândi

Societatea Ortodoxă Națională a Femeilor Române – filiala Fălticeni a fost înființată în ianuarie 2000, după modelul Societății din București, înființată în anul 1910 și reînființată în martie 1991, fiind o organizație non-profit, neguvernamentală și apolitică. Sintagma Societății este Dăruind vei dobândi și are ocrotitoare pe Sfânta Cuvioasă Parascheva. Societatea are peste 300 de membre, un Comitet de conducere și, ca președinte de onoare, pe preot protoiereu Constantin Patrolea, care este îndrumătorul spiritual al Societății.
 

Din fondurile adunate din sponsorizări, donații și cotizații sunt ajutați bătrânii, să-racii uitați de familie, elevii și studenții orfani, cât și fami-liile defavorizate cu mulți co-pii. La noi se distribuie ali-mente – ulei, zahăr, orez, făi-nă, paste făinoase, măsline (în post), halva, pateuri și dulciuri –, articole de toaletă, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru toate ano-timpurile. Pentru marea săr-bătoare creștinească Sfintele Paști, se vor distribui ulei, zahăr, orez, făină de grâu, pas-te făinoase, biscuiți, praline, ciocolată, citrice, bomboane, ouă, cozonaci și iconițe. O mare parte din alimentele pe care le distribuim de Sfintele Paști le asigură în fiecare an Protoieria din municipiul Făl-ticeni. Cine dorește va primi haine și încălțăminte. Cu îm-brăcăminte și încălțăminte mai sunt ajutați bătrânii de la Căminul Mănăstirii Bogdă-nești și copiii de la Căminul Dolhasca. Se acordă ajutor financiar numai în cazuri speciale: de-cese, spitalizări, incendii. Din acest an, Societatea ajută cu 500.000 lei lunar o studentă în anul II sociologie, la Cluj, care este orfană de tată de la 3 ani. Din anul 2000 și până în prezent, Societatea a ajutat la construirea Căminului de bă-trâni de pe lângă Așezământul “Sf. Ap. Andrei” cu 370.000.000 lei, precum și cu materiale de construcții primite de la diferite firme, iar în primii 2 ani, cu o parte din hrana muncitorilor care lu-crează la construcția căminu-lui. Au mai fost ajutate bise-ricile în construcție: cu 2.000.000 lei, biserica din Preutești, și cu 1.000.000 lei, Catedrala “Învierea Domnu-lui” din localitate. Pentru educarea elevilor în spirit creștin ortodox, în toate școlile, profesoarele de muzi-că și de religie au învățat elevii cântece legate de Nașterea lui Iisus Hristos, iar pe parcursul anilor s-au organizat excursii la mănăstirile din Moldova, cu elevii săraci din școlile ge-nerale și licee. Pentru unele excursii, autocarul a fost asi-gurat de către Înalt Prea Sfin-țitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Cheia reușitei acestei acti-vități este strădania, curajul, îndrăzneala și solidaritatea umană. Sperăm că lumea va fi mai deschisă la demersurile noastre și ne va acorda în continuare sprijinul atât de necesar. Avem credința că, prin activitatea noastră, am reușit să aducem puțină bucurie și speranță de viață în sufletul celor năpăstuiți. Prof. ASPASIA MANCU, președinta Societății

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: