Vasile Nemțanu a fost arestat pentru omor

> El la ucis, duminică seara, cu două lovituri de topor, pe Petru Epure, de 63 de ani din Poienari – Dolhasca > Infractor cu antecedente penale pentru furt și bătăi, Nemțanu riscă acum o pedeapsă de până la 25 de ani de pușcărie Vasile Nemțanu, de 37 de ani, din Poienari – Dolhasca, a fost arestat ieri pentru omor. Bărbatul este cunoscut în sat ca un tip extrem de violent, el având, de altfel, antecedente penale, fiind eliberat din pe-nitenciar în urmă cu aproape trei ani. Nemțanu a fost condamnat pentru furt, lista infracțiunilor comise fiind însă mai lungă, majoritatea pentru scandaluri și bătăi. Toporul
 

pare să fie „arma” preferată a acestui infractor, el mânuindu-l de fiecare dată când are accese de violență, ca în cazul petrecut în urmă cu mai multă vreme, al unei femei pe care a rănit-o cu lama la o mână. Duminică seara el l-a ucis cu două lovituri de topor în cap pe Petru Epure, un vecin în vârstă de 63 de ani. În ziua omorului, la ora 20, Nemțanu și concubina lui au fost surprinși de Catinca Găitan încercând să-i fure acesteia vaca. Prins în această postură, Nemțanu s-a repezit la femeie, a prins-o de păr și a cărat-o în casă amenințând-o că-i taie capul. I-a așezat bătrânei capul pe o scândură și a început să-i taie părul cu un topor, con-cubina lui aruncându-i șuvițele pe foc. Țipetele Catin-căi l-au trezit din somn pe concubinul ei, Petru Epure, care a încercat s-o scoată din mâinile agresorului, dar n-a mai apucat. Nemțanu l-a lovit în cap, de două ori, în timp ce, înspăimântată, femeia a reușit să fugă din casă, la niște vecini. Când a revenit, concu-binul ei era deja mort. Polițiștii postului de poliție Dolhasca l-au prins pe ucigaș în aceeași seară și l-au reținut sub acuzația de omor. După audieri, procurorii au făcut propunerea de arestare preventivă, iar Tribunalul Suceava a dar curs acesteia pe o perioadă de 29 de zile. Pentru uciderea lui Petru Epure, Vasile Nemțanu riscă până la 25 de ani de pușcărie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: