Lecția din Salonul 302

Vreun nefericit suferise probabil un accident și, pe pavajul din fața Spitalului Municipal Rădăuți, petele de sânge se uscaseră deja, amintind de ceva foarte trist și dureros, firește. Deunăzi, așteptasem și eu vreun telefon de la cineva care să-mi spună aiurea că viața e frumoasă, ori să-mi repete ceva, orice, cum ar fi ‘’cineva, acolo, Sus, te iubește!’’. Soarele se alinta, încercând să aducă un iz de primăvară îndrăzneață și era greu să fii tu însuți, în sfârșit, într-o lume unde prietenii se arată doar din când în când. La urma urmei, când ești trist, când suferi, crezi că doar tristețea ta mai are sens. Și de ce să tot fii o povară pentru cei care vor să împartă cu tine doar izbânzile și bucuria?
 

Mălina Anițoaei

În Spital,  la Secția Interne, în saloanele pentru Cardiologie, era cald și pacienții parcă lunecau prin viață, așteptându-l pe doctorul Doru Iliescu să-i încurajeze,  dându-le o nouă speranță. Erau clipe în care numai doctorul Iliescu le putea înțelege spaimele și neputința. Dacă ați avut vreodată vreun părinte pe un pat de spital, înțelegeți încărcătura acestor cuvinte. Într-un colț, ca o umbră aproape, o femeie din Dornești, cu picioarele amputate, mă privea atent pe mine, cea care scriu și vă spun cu franchețe această poveste. Când m-am ridicat, la sfârșitul vizitei mele, pentru a părăsi încăperea, femeia a putut să remarce: ‘’Ce repede v-ați ridicat!’’. Puteam să umblu. Deci cineva, acolo, ‘’Sus’’, mă iubea. Aceasta a fost lecția din Salonul 302. Ar putea fi utilă, vă spun, și pentru voi, cei care contați  pentru prieteni doar la vreme de izbândă și bucurie…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: