În condițiile în care bugetul este secătuit de evaziune

Justiția, mai moale decât Fiscul

264 de plângeri penale ale Fiscului sucevean trimise în 2004 de acest organism par-chetelor de pe raza județului nu au primit nici până acum vreun răspuns. Singurele ipoteze care se conturează sunt, în aceste condiții, fie că dormitează în sertarele procurorilor, cum s-a mai întâmplat și se întâmplă, de altfel, fie că se lucrează abitir la ele. Noul director al DGFP Su-ceava, Liviu Ostafi, chiar dacă se delimitează de aceste supoziții ale presei, ne-a de-clarat ieri, în cadrul unei în-tâlniri cu reprezentații mass-media locale că, în 2004, au fost înaintate organelor în drept 328 de plângeri penale împotriva datornicilor către bugetul de stat.
 

„S-au trimis în judecată, cu rechizitoriu, 23 de cauze, totodată dându-se NUP (n. red., neînceperea urmăririi penale) într-un număr de 41”, a spus domnia sa. În 2005, situația e și mai dramatică, dintr-un număr de 109 plângeri penale nici una neprimind din partea procu-rorilor puși să respecte și să aplice legea vreo rezoluție de trimitere în instanță. Au pri-mit NUP 10 spețe și nu au fost comunicate până acum la DGFP soluțiile într-un număr de 99.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: