„S-au trimis în judecată, cu rechizitoriu, 23 de cauze, totodată dându-se NUP (n. red., neînceperea urmăririi penale) într-un număr de 41”, a spus domnia sa. În 2005, situația e și mai dramatică, dintr-un număr de 109 plângeri penale nici una neprimind din partea procu-rorilor puși să respecte și să aplice legea vreo rezoluție de trimitere în instanță. Au pri-mit NUP 10 spețe și nu au fost comunicate până acum la DGFP soluțiile într-un număr de 99.
În condițiile în care bugetul este secătuit de evaziune
264 de plângeri penale ale Fiscului sucevean trimise în 2004 de acest organism par-chetelor de pe raza județului nu au primit nici până acum vreun răspuns. Singurele ipoteze care se conturează sunt, în aceste condiții, fie că dormitează în sertarele procurorilor, cum s-a mai întâmplat și se întâmplă, de altfel, fie că se lucrează abitir la ele. Noul director al DGFP Su-ceava, Liviu Ostafi, chiar dacă se delimitează de aceste supoziții ale presei, ne-a de-clarat ieri, în cadrul unei în-tâlniri cu reprezentații mass-media locale că, în 2004, au fost înaintate organelor în drept 328 de plângeri penale împotriva datornicilor către bugetul de stat.
Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!
Comentarii