Gavril Mîrza critică inițiativa referitoare la revocarea președinților consiliilor județene

> În cazul unor abuzuri legislative, Liga aleșilor PSD, pe care domnia sa o conduce, se va adresa Congresului Puterilor Locale și Regionale de la Strasbourg și la Comisia Europeană Președintele Consiliului Județean Suceava, Gavril Mîrza, liderul Ligii aleșilor PSD a declarat ieri, într-o conferință de presă, că are în vedere o dezbatere foarte serioasă cu inițiatorii propunerii de modificare a preve-derilor Legii nr. 215 a administrației publice locale, referitoare la modul de alegere și revocare a președinților și vicepreședinților consiliilor județene.
 

Această propunere figurează pe ordinea de zi a întrunirii de pe 18 aprilie, de la Snagov, a membrilor Uniunii Na-ționale a Consiliilor Județene din Ro-mânia. Inițiatori ai proiectului sunt trei parlamentari PD, aceștia in-tenționând să introducă noi condiții de alegere și revocare a șefilor de consilii județene și adjuncților acestora, precum și a viceprimarilor. La această dată, spre exemplu, președinții de executive județene pot fi revocați după anularea în instanță a trei dispoziții ale acestora, emise în trei luni consecutive. Președintele este schimbat la inițiativa unei treimi din numărul consilierilor și cu aprobarea a două treimi. Liderul PSD Suceava și al Ligii aleșilor locali ai partidului susține că inițiatorii doresc ca președinții de consilii județene să poată fi înlocuiți oricând, cu votul majorității simple a consilierilor, fără nici o motivație, fără anulări de dispoziții și în absența unei eventuale acțiuni în instanță. Domnia sa consideră că legiferarea demersului respectiv poate duce la instabilitate. Pe de altă parte, spune dl Mîrza, inițiatorii acționează de parcă ar fi convinși că vor fi pe veci la putere, ignorând faptul că lucrurile pot să se schimbe și că într-o democrație reală este consacrată alternanța la putere a forțelor politice. De altfel, preșe-dintele Consiliului Județean Suceava susține că are informații conform cărora ministrul Administrației și Internelor, Vasile Blaga, a declarat în comisiile de specialitate că inițiativa parlamentară nu va primi avizul ministerului, „pentru că se intră într-un mare conflict cu Comisia Europeană”. Liderul Ligii aleșilor PSD a mai precizat că, în cazul unor abuzuri legislative, structura pe care o conduce se va adresa Congresului Puterilor Locale și Regionale de la Strasbourg și la Comisia Europeană. Reamintim că reprezentanții Alianței D.A. au făcut numeroase declarații prin care își anunțau intenția de a-l detrona pe Gavril Mîrza din fotoliul de președinte al administrației județene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: