Șansă pentru psihiatrie

Secțiile de psihiatrie ale spitalelor din Suceava și Rădăuți, precum și spitalele de psihiatrie din Siret și Câmpulung au fost vizitate, săptămâna trecută, de o comisie din Ministerul Sănătății, condusă de prof. univ. dr. Ioan Buraga, șeful Direcției Generale de Asistență Medicală. Scopul vizitei a fost evaluarea condițiilor în care funcționează aceste spitale – în contextul în care aproape toate au o vechime de peste 100 de ani – în vederea reabilitării infrastructurii printr-un proiect finanțat de Comunitatea Europeană informează șeful DSP Suceava, dr. Cristian Irimie: “Toate au suta de ani. Spitalul de la Câmpulung are chiar 122 de ani.
 

Noi vrem să intrăm în Europa cu asemenea clădiri? Incintele sunt improprii, fondurile au fost insuficiente și tot ce s-a făcut au fost doar niște cârpeli. Comunitatea Europeană vrea să finanțeze un proiect de reabilitare a secțiilor și spitalelor de psihiatrie. Un asemenea proiect este foarte bine venit în condițiile în care clădirile sunt foarte vechi” “, spune dr. Irimie. Domnia sa a mai precizat că delegația a fost plăcut impresionată de ceea ce a văzut la Spitalul de Psihiatrie pentru Bolnavi Cronici din Câmpulung Moldovenesc, de modul în care pacienții sunt angrenați în diverse activități în ateliere, de preocuparea conducerii de acolo, considerând că spitalul este un exemplu bun de urmat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: