Primăria Suceava apelează la instanță urmărind anularea unui schimb dubios de teren

> Maria Burda a primit la schimb o suprafață de teren în plin Bazar, iar acum vrea să perceapă de la proprietarii de chioșcuri chirii în detrimentul primăriei Primăria municipiului Suceava face apel la instanță pentru îndreptarea unei erori săvârșite în legislatura anterioară. Este vorba despre un schimb dubios de teren, prin care o persoană fizică a devenit proprietarul unei suprafețe de teren din Bazarul din zona industrială. Conducerea executivului a luat această decizie după ce 14 comercianți s-au plâns că, de 7 luni, noul proprietar îi amenință cu evacuarea.
 

Primăria Suceava

Petiționarii consideră demersul ca fiind ilegal, întrucât CL a fost indus în eroare. Astfel, susțin ei, cu acte, la fundamentarea proiectului de hotărâre de aprobare a schimbului s-a prezentat o expertiză tehnică nereală, suprafață vizată nefiind, așa cum s-a invocat, liberă de sarcini. Schimbul de teren a fost legiferat în aprilie 2004, Maria Burda oferind primăriei, conform reclamanților, un teren de 211 mp din Lunca Sucevei și primind în schimb două porțiuni de teren în chiar plin Bazar. Prima aflată sub chioșcul propriu, iar o a doua, de 82 mp, cea pe care petiționarii au de ani de zile chioșcuri pentru care plătesc chirie. Atunci s-a venit cu motivarea că terenul Mariei Burda era absolut necesar pentru garantarea accesului mașinilor de pompieri în caz de incendiu. Primarul Ion Lungu, în calitate de consilier local, la acea dată, s-a opus tranzacției. La fel și colegii săi liberali. ”Acolo sunt chioșcuri și această doamnă vine, în calitate de proprietar, și cere chirie acelor oameni. Comercianții sunt somați să încheie contracte în detrimentul Primăriei, de aceea, cu atât mai mult, vom merge în instanță”, a declarat edilul-șef. Anual, comercianții în cauză achită la buget obligații de 240 milioane lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI