„Mugurașul”, aplaudat la Avignon

Grupul folcloric “Mugurașul”, de la Școala Generală Nr. 1 din Suceava, s-a întors, recent, de la Avignon, unde s-a bucurat de mult succes cu spectacolele susținute în două școli franceze, ne-a informat directorul unității școlare, Leocadia Buzilă. Vizita a avut loc în perioada 25 martie-2 aprilie, la invitația Asociației “Ecoliens du monde” din Avignon, cu care școala menționată derulează, în parteneriat, activități cultural-educative, pe baza unui protocol încheiat anul trecut. Cei 34 elevi din clasele VI-VII, alături de încă 3 elevi-instrumentiști de la Liceul de Artă din Suceava, au fost însoțiți de îndrumătorii lor, prof. Liliana Timofti și Daniel Aniculăiesei, de directorul Buzilă și directorul adjunct Monica Bosânceanu, precum și de alți profesori care au avut grijă de ei pe parcursul deplasării.
 

Primăria Suceava a fost reprezentată în cadrul delegației de viceprimarul Angela Zarojanu și consilierul local Vasile Bilius. “Prima vizită la Avignon a fost la școala primară «Sfânta Catherina», unde a fost prezent și consulul general al României la Marsillia, Mircea Perpelea. Apoi a urmat cea de la Colegiul «Gerard Philipe». Am vizitat aceste două școli și chiar ne-au impresionat, în special colegiul, care de fapt este un gimnaziu, cu peste 700 elevi, cam același număr ca la școala noastră. În fiecare școală, grupul nostru a prezentat câte un spectacol. Au participat elevi și profesori francezi, care au fost foarte încântați de artiștii noștri. Copiii francezi au fost deosebit de impresionați, s-au schimbat adrese. În afară de spectacole, ne-am întâlnit cu profesori de acolo și am schimbat impresii referitoare la metodele de predare, modul de desfășurare a învățământului în România și în Franța. Am fost invitați și la Primăria din Avignon, unde de asemenea am avut un schimb de impresii. Francezii au spus că am reușit să schimbăm imaginea României în Franța prin acești copii și profesorii lor”, ne-a relatat directorul Leocadia Buzilă. Că elevii români au făcut o foarte bună impresie în Franța o arată și scrisoarea primită de la asociația respectivă, care a trimis un “Bravo!”, de mulțumire pentru succesul repurtat de grupul folcloric. Asociația “Ecoliens du Monde” este condusă de dl Jack Gerin și are contacte foarte multe țări occidentale. Anul trecut, ea a donat bibliotecii Școlii Generale Nr. 1 carte franceză și a promis că anul acesta va aduce materiale didactice. Pe 15 mai, spune dna Buzilă, reprezentanții asociației sunt așteptați, din nou, la Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: