Declinul încălzirii în sistem centralizat, rezultat al ignorării consumatorilor direcți

Distribuția de energie termică a avut foarte mult de suferit în ultimii 15 ani, cauză fiind abordarea deficitară a consumatorilor, a de-clarat la Suceava Radu Roman, reprezentantul Danfoss România. Domnia sa spune că gre-șeala constă în faptul să nu s-a pornit de la dorința consumatorilor de a-și gestiona con-sumul de energie termică, aceasta devenind din ce în ce mai scumpă.
 

„Este un subiect extrem de important și se poate spune, fără nici o rezervă, că dacă distribuția de energie termică în regim centralizat a pierdut foarte mult teren în ultimii 15 ani, un motiv, și poate cel mai important, este acela de a nu fi luați în considerare consumatorii individuali, ca fiind cel mai important element în construirea unei afaceri”, relevă dl Roman. În opinia domniei sale, Comunitatea Europeană privește distri-buția de energie termică ca pe o afacere. „Este vorba despre o piață concurențială și consi-derăm că foarte important este modul de a-bordare a relației cu consumatorul direct de energie termică. Lucru pe care noi îl considerăm deosebit de important, pentru că distribuția de energie termică trebuie să devină o afacere” a arătat reprezentantul Danfoss. El s-a arătat interesat de Proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde internaționale”, ce va fi aplicat și în municipiul Suceava, oferindu-se să împărtășească din propria ex-periență. Danffos este o firmă daneză spe-cializată, Danemarca fiind cunoscută drept țara în care încălzirea în sistem centralizat asigură 99% din necesarul de căldură.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: