În cadrul Proiectului pentru Învățământul Rural

A sosit prima „șarjă” de carte

Au început deja să sosească, în depozitele IȘJ Suceava, cărțile și materialele didactice de care vor beneficia peste 200 școli din județ, în cadrul proiectului „Relansarea învățământului din mediul rural”. Potrivit insp. Tatiana Vântur, de la Unitatea Județeană de Implementare a Proiectului, se va începe distribuirea cărților în școli atunci când va fi livrată jumătate din cantitatea totală.
 

„A început perioada de livrare a cărților și materialelor, de către cele 58 de edituri. Depozitele au fost dotate cu un minim de soft pentru a putea înregistra cărțile și materialele. Sperăm că până se încheie anul școlar se va finaliza acțiunea de distribuire a cărților din cadrul proiectului”, a precizat insp. Vântur. Acțiunea face parte din componenta proiectului pentru învățământul rural care se referă la asigurarea accesului elevilor din mediul rural la mijloace didactice de bază pentru învățământul obliga-toriu. În cadrul acesteia componente, elevii din 205 școli sucevene din mediul rural, din clasele V-VIII, vor primi dicționare, îndreptare ortografice, ortoepice și de punctuație, enciclopedii, atlase, albume, culegeri de exerciții, literatură beletristică, științifică, antologii de texte etc. Valoarea totală a acestor materiale tipărite se ridică la 150.000 de dolari. Fiecare școală are alocată o anumită sumă, în acest sens. Proiectul “Relansarea învățământului din mediul rural” a început să se deruleze în 2003 și vizează, printre altele, perfecționarea profesională a cadrelor didactice, pregătirea unor cadre didactice necalificate din mediul rural, printr-un program național de învățământ deschis la distanță. Din județul Suceava, 60 de cadre didactice necalificate și-au exprimat intenția de a se califica în specialitatea în care nu sunt titulare. Se așteaptă și în continuare opțiunile unor astfel de cadre, întrucât cursurile vor avea loc în 2006.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI