Turismul bucovinean în preambulul noului sezon

Polul acțiunilor de promovare turistică din România s-a conturat a fi, de câteva zile, cea de-a XIII-a ediție a Târgului Național de Turism, care se desfășoară, începând din 7 aprilie, în pavilionul central al Complexului Expozițional Romexpo. Sub deviza „Destinații pentru toate vacanțele”, operatori de turism, mari lanțuri hoteliere sau mici pensiuni agroturistice, își prezintă ofertele pentru noul sezon turistic. Ediția a XIII-a a TNT reunește sub cupola pavilionului central al Romexpo 291 de firme, dintre care 252 românești și 39 străine (Austria, Bulgaria, Cipru, Croația, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Peru, Portugalia, Turcia și Ungaria), standurile expoziționale acoperind circa 11.000 mp.
 

Mănăstirea Putna

Această desfășurare impresionantă de forțe își propune, în viziunea dlui Marius Sorin Crivțonencu, președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT), ”prezentarea unei «Românii pentru români»”. Bucovina este reprezentată la TNT prin oferta firmelor dornene Dorna SA și Intus SRL, precum și prin participarea Asociației pentru Turism Bucovina. Antrec Bucovina și-a mobilizat for-țele deplasând la TNT doi încon-deietori de ouă (Oltica Cârstiuc și Anița Zinici) care vor (re)aminti bucureștenilor că pot petrece minu-nate vacanțe de Paște în Bucovina. TNT este, fără îndoială, semnalul că sezonul turistic se apropie cu pași repezi. Dar cât de pregătiți suntem să primim oaspeți, fie ei conaționali, fie din străinătate? Dl Mircea Tănase, de la Centrul de informare turistică „InfoTur” de pe lângă Consiliul Județean Suceava, este optimist în această privință, considerând că există suficiente premise ca 2005 să fie un an bun pentru hotelierii și tur operatorii bucovineni. Îmbunătățirile aduse drumurilor ce leagă mănăstirile creează o perspectivă nouă pentru tur operatorii din România, care nu vor mai trebui să explice turiștilor, ca până acum, de ce comorile de suflet ale Bucovinei sunt atât de greu accesibile. Un alt factor ce a contribuit la creșterea ca-litativă a serviciilor turistice este concurența în creștere. Structurile turistice nou apărute încearcă să-și câștige un loc pe piață turistică oferind servicii de calitate la prețuri competitive, obligând actorii deja existenți să-și îmbunătățească baza materială și să-și diversifice serviciile. După cum ne-a informat dl Mircea Tănase, „InfoTur” va finaliza în curând punerea în practică a unui proiect, ce a beneficiat de finanțare externă, prin care o rețea regională de 6 centre de informare turistică, situate în cele 6 județe ale regiunii Nord-Est, va deveni operațională. Îmbunătățirea modului de circulație și de accesibilitate a informației turistice, adusă de viitoarea rețea de centre de informare, se va consti-tui într-un suport pentru creșterea semnificativă a turismului în Bucovina. Dl dr. Winfried Hildebrandt, reprezentant al Proiectului German IBD/GTZ, de Cooperare Economică și Ocupare a Forței de Muncă, este unul dintre bunii cunoscători ai turismului bucovinean. Proiectul IBD/GDZ a stat, alături de Camera de Comerț și Industrie a județului Suceava, la baza constituirii celei mai active asociații de promovare turistică a zonei bucovinene (Asociația pentru Turism Bucovina-ATB). Dl dr. Winfried Hildebrandt ne-a declarat că, privind viitorul turismului în regiune prin prisma proiectelor și parteneriatelor în care Bucovina este parte activă, există motive de optimism. În acest sens a amintit includerea zonei mănăstirilor pictate din Suceava, alături de alte trei mănăstiri din Neamț, într-un parteneriat cu zone similare din Italia (Umbria) și Grecia (Metora) menit să promoveze tu-rismul cultural-ecumenic, care, în Bucovina, are un potențial deosebit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: