Fără a-și fi dorit

Tinerii liberali suceveni și-au ținut ultima ședință într-o cârciumă

< Probabil, de frica unui complot împotriva sa, liderul interimar Dan Gospodaru a schimbat yala de la sediul partidului < Consilierii PNL Radu Vătafu și Vasile Bilius reclamă dreptul statutar de a intra în sediu În fiecare joi seara, tinerii PNL din municipiul Suceava au ședință la sediul partidului, de pe strada 6 Noiembrie. Joi, 7 aprilie, cei aproximativ 30 de tineri care veniseră la ședință au avut parte de o surpriză neplăcută. Ușa de la intrare era închisă și nici măcar liderul lor, consilierul local Vasile Bilius, nu avea cheie potrivită. După câteva zeci de minute de derută s-a aflat motivul: yala fusese schimbată în ziua respectivă.
 

„Ce s-a întâmplat acum sea-mănă cu politica pumnului în gură, care nu are nimic în comun cu liberalismul”, ne-a declarat ieri dl Bilius. Domnia sa ne-a spus că aceste ședințe au fost ținute cu regularitate, ocazii cu care erau invitați diverși lideri locali care să le vorbească tinerilor. Pe 7 a-prilie era invitat dl Radu Vă-tafu. Coincidență sau nu, dl Vătafu va candida duminică, 10 aprilie, la funcția de pre-ședinte al organizației mu-nicipale a partidului și este susținut de majoritatea tine-rilor liberali, iar joi urma ca lucrurile în privința proiec-tului său politic să fie lămurite cu cei de la tineret. Numai că, în loc să poată accede în sediul PNL, așa cum era normal, și cum scrie și în statutul partidului, cei doi consilieri locali s-au trezit în fața unei uși închise, fiind obligați ca să țină ședința „într-o crâșmă. Când am ajuns la sediu ne-am dat seama că butucul yalei fusese schim-bat de curând. Este rușinos ca doi consi-lieri locali li-berali să nu aibă acces în sediul PNL. Secretara de la sediu ne-a explicat că yala a fost schimbată din ordinul preșe-dintelui interimar, dl Gos-podaru”, ne-a spus dl Bilius. El susține că atitudinea aceasta a fost determinată de faptul că cei doi consilieri au avut curajul să țină o conferință de presă la sediul partidului în care să anunțe candidatura dlui Vătafu și sprijinul din partea organizației de tineret. „Ceea ce s-a petrecut joi con-firmă încă odată cele declarate de mine. Nu există comu-nicare în partid, ba este vorba chiar ostilitate din partea ac-tualei conduceri față de unii membri ai organizației”, a mai spus dl Vătafu. * * * Președintele interimar al organizației județene PNL Suceava, dl Orest Onofrei, a declarat, ieri, că el a dispus înlocuirea yalei de la ușa sediului pentru un control „mai strict” al persoanelor care au acces, dar și pentru siguranță. „Am constatat că foarte mulți membri de partid aveau cheia de la sediu. De aceea, am decis înlocuirea yalei pentru un control mai strict, dar și pentru siguranța sediului organizației”, a spus domnul Onofrei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: