Intervenția pompierilor – stânjenită de mașinile staționate ilegal

> Numai la intersecția din Areni, autospecialele de intervenții pierd 4-5 minute, timp care uneori poate fi fatal celor afectați de incendii > Intervenția eficientă suferă și ca urmare a distrugerii sau acoperirii cu asfalt a 20% din hidranții stradali Conducerea Grupului de Pompieri „Bucovina” reclamă problemele generate de traficul auto din zona „Areni”, în care funcționează și unitatea militară din municipiul reședință de județ. Prin vocea col. Lucel Lulciuc, șeful Inspecției PSI, Pompierii cer executivului local să interzică staționarea și oprirea mașinilor în preajma intersecției, astfel încât ieșirea autospecialelor de pompieri la intervenții să nu fie stânjenită.
 

„Nu o dată, a trebuit să stăm 4-5 minute numai pentru a ajunge la semafor. Timp foarte prețios, când, pentru o intervenție promptă la incendii, fiecare secundă contează”, a spus col. Luliciuc, menționând că, în vederea fluidizării circulației, oportună ar fi introducerea sensului unic dinspre Bulevardul „1 Mai” înspre Bulevardul „George Enescu” și nu invers, cum este în prezent. Totodată, el solicită primăriei ca, la efectuarea lucrărilor de la trotuare și carosabil, să fie păstrată integritatea hidranților stradali. Potrivit șefului Inspecției PSI, 20% dintre aceștia au fost distruși sau astupați cu mixturi asfaltice, fapt care, de asemenea, poate afecta intervenția operativă. În anul 2005, în municipiul Suceava au avut loc 33 de incendii, dintre care 19 la gospodăriile populației. În perioada care a trecut din acest an, pompierii au intervenit la 9 evenimente, plasate, majoritatea, în aceeași zonă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: