Președintele PSD Suceava și-a reconfirmat puterea în partid

Gavril Mîrza va conduce organizația încă doi ani

355 de delegați din întreg județul Suceava au avut de ales ieri între a-l vota sau nu din nou pe Gavril Mîrza în funcția de președinte al Organizației Județene Suceava a PSD. Așteptata concurență din partid s-a rezumat doar la a privi cum singura candidatură lansată și aplaudată este cea a dlui Mîrza. Fostul deputat Dorel Petru Crăciun, care mai rămăsese ca posibil contra-candidat nu a mai dorit să lupte cu dl Mîrza, nemaianunțându-și candida-tura. Drept urmare, lucrurile au fost destul de simple, iar votul pentru președinte, chiar dacă s-a dorit a fi unul secret, a fost în realitate doar un vot „pe genunchi” al delegaților, mult prea grăbiți să finalizeze lucrările ședinței și să plece în week-end.
 

Alegeri la PSD Suceava

Interesant este faptul că singurul invitat prezent din partea altor formațiuni politice din județ a fost dl Gheorghe Acatrinei, liderul PPRM Suceava. A surprins absența liderului județean al PUR Suceava, dl Constantin Gheorghe, actualmente senator de Suceava, care în 2004 a reușit să acceadă în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava cu sprijinul PSD. Iar în toamna lui 2004 a candidat la Senat pe listele comune cu acest partid. Votul pentru președintele PSD nu a mai fost, așa cum era de așteptat, o ecuație cu multe necunoscute pentru dl Mîrza, singura întrebare fiind doar câte voturi împotrivă va acumula președintele. După aproximativ patru ore de la începerea ședinței a fost anunțat și scorul final: voturi pentru ca dl Mîrza să continue mandatul de președinte au fost în număr de 352, din cele 355 valabil exprimate. Rezultatul vorbește de la sine și este cu atât mai elocvent cu cât cele trei voturi, procentual vor-bind, demonstrează că doar 1 % dintre delegați nu l-au dorit în continuare în funcție. Președintele ales va avea un mandat destul de scurt, ce va dura doar doi ani și va trebui să facă față la o serie de provocări ce vin din partea PNL și PD și la amenințările tot mai deschise venite din partea Alianței D.A. cu schimbarea din funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava. Tot ieri au fost votați 179 de membri în CJ al PSD, o Comisie de arbitraj formată din 13 persoane și 26 de delegați ce vor participa la Congresul Național ce va avea loc pe 21 aprilie. Vom reveni în ziarul de marți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: