Fiscul va controla la sânge alcoolul sucevean

Fiscul se va pune în perioada imediat următoare pe capul agenților economici ce distribuie angro sau comercializează băuturi alcoolice. Controalele, potrivit directorului executiv – adjunct al DGFP Suceava, Mihai Horodincă, vor fi efectuate la sânge. Potrivit noilor prevederi legale, agenții economici în cauză au obligația obținerii unui atestat de comercializare a acestor mărfuri, document ce se eliberează gratuit de către DGFP Suceava. Cei care vor fi surprinși fără atestat la purtător vor fi suspendați până la trei luni din activitate.
 

Liviu Ostafi

În cadrul unei conferințe de presă de ieri, Liviu Ostafi, directorul Fiscului sucevean, a ținut să facă unele precizări în legătură cu aplicarea legii. „Până acum au fost depuse la direcție un număr de 52 de dosare de atestare, fiind soluționate mai mult de 30. Totuși, aș vrea să atenționez agenții economici suceveni pe care îi privește legea comercializării alcoolului că nu intră sub incidența prevederilor cei care au ca obiect de activitate intermedieri în comerțul cu ridicata al băuturilor alcoolice (n. red., cei care fac comerț în numele sau pe contul altora, ce stabilesc contacte între vânzători și comercianți), cu condiția ca aceștia să nu dispună de spații proprii de depozitare și să nu își însușească titlul asupra mărfii comercializate sau importă băuturi sau tutun. Vinul și berea comercializate angro (ce nu se supun sitemului de marcare) intră sub incidența legii. Agenții economici sunt obligați să se doteze cu mijloace necesare depistării marcajelor false sau contrafăcute. „Pentru băuturile alcoolice realizate sub licență, livrările vor fi însoțite de un document legal din care să rezulte dreptul producătorului de a utiliza marca. Documentul legal poate fi contract de licență, cesiune, consimțământ scris sau declarația producătorului înregistrat în România din care să rezulte că acesta fabrică sortimentele respective – concert nominalizate în de-clarație –, în baza contractelor de licență”, a adăugat dl Horodincă. Obținerea atestatului nu are un termen limită, agenții economici interesați putând apela când doresc la DGFP în acest sens (înainte sau după suspendarea activității).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: