Un spectacol strict secret

> Un centru pentru minorii abuzați în străinătate, în principiu secret, a fost inaugurat cu public Un centru de tranzit pentru minorii abuzați în străinătate, a cărei adresă trebuie să fie secretă, a fost inaugurat, miercuri, la Suceava. Cu public și în prezența presei, fapt pentru care vicepreședintele CJ Suceava, dna Stela Acatrinei, și-a exprimat ieri surprinderea. Dna Acatrinei, coordonator al activității de protecție a copilului în județ, a participat, miercuri, alături de mai multe oficialități, un sobor de preoți și presă la inaugurarea centrului de tranzit pentru copiii – victime ale traficului de ființe umane, realizat printr-un proiect al Organizației „Salvați Copiii” România.
 

Stela Acatrinei

Centrul are rolul de a proteja copiii abuzați prin muncă sau sexual în țările din Occident. La deschiderea oficială, președintele organizației „Salvați Copiii” România, dna Camelia Iordache, a declarat că „locația acestui centru este confidențială, din dorința de a apăra intimitatea copiilor și pentru a-i proteja de rețeaua de traficanți, evitându-se astfel unul dintre pericolele retraficării”. Vicepreședintele CJ Suceava, dna Stela Acatrinei, a declarat, ieri, că abia la inaugurare a aflat că adresa acestui centru trebuia să fie secretă și a arătat că a fost surprinsă de faptul că la manifestare erau numeroase persoane și chiar presa. Dna Acatrinei a precizat că invitațiile au fost făcute de reprezentanți ai Organizației „Salvați Copiii”, apreciind că, pentru informarea publicului privind existența acestui cen-tru, era suficientă o conferință sau un comunicat de presă. Centrul de tranzit a fost în-ființat în cadrul Programului de Interes Național „Servicii de asistență și reintegrare pentru copiii victime ale tra-ficului sau neacompaniați”, valoarea investiției fiind de 1,35 miliarde de lei, a mai spus dna Acatrinei. Ea a precizat că, în această instituție, copiii abuzați vor primi asistență socio-medicală, consiliere psihologică și juridică până la reintegrarea în familiile din care provin. În prezent sunt în lucru 87 de dosare cu copii din zona Moldovei, unii fiind din județul Suceava, care au fost traficați și exploatați prin muncă sau sexual în țările din vestul Europei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: