Mânării cu masă lemnoasă fără documente de proveniență

Lucrătorii Serviciului pentru Controlul Aplicării Regimului Silvic (SCARS) au desfășurat o acțiune comună cu Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, Poliției de Frontieră și Pompierilor, verificată fiind întreaga activitate forestieră din Frasin, Câmpulung Moldovenesc și Vicovu de Jos. Potrivit șefului SCARS, Aurel Dumitriu, în timpul descinderii s-au constatat multe abateri, mai ales pe linia circulației materialului lemnos. Astfel, A.F. Pohoață Mihai, din Brăiești, a primit o amendă contravențională de 15 milioane lei, vina fiind completarea necorespunzătoare a documentelor de proveniență și însoțire.
 

Dl Dumitriu precizează că toate actele au fost ridicate de organele de poliție, „probabil în vederea unor cercetări legate de abateri fiscale”, bănuială, de altfel, justificată. „Am găsit pe cineva în târg la Bosanci, care vindea lemn fără acte, pe care l-am confiscat. Însă, pe urmă, acesta s-a dus la Pohoață și a adus documentele necesare”, a arătat șeful SCARS. În Vama, a fost depistat Vasile Macovei, care transporta ilegal 4 mc de lemn fără documente legale, în Vicovu de Jos, Maricel Munteanu a fost prins cu 3 mc de cherestea, iar în Molid, Vasilică Ciosnar ducea fără nici un fel de acte, circa 8 mc de rășinoase. În toate cazurile s-a dat câte o amendă de 10 milioane lei, iar masa lemnoasă a fost ridicată în vederea confiscării. Deoarece la transportul din Vicovu de Jos s-a identificat și sursa, membrii echipei de control s-au deplasat la Prod Prest Bilca, care furnizase lemnul respectiv. Aurel Dumitriu a declarat că administratorul Marcel Puha a susținut cu nonșalanță că livrat materiale lemnos fără documente, deoarece tot la fel îl procurase. Motiv pentru care a încasat o amendă suplimentară de 10 milioane lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: