Oamenii vor să fie despăgubiți

Proprietari de terenuri din municipiul Câmpulung Moldovenesc și din comuna Vama au cerut să fie despăgubiți pentru suprafețele folosite la instalarea conductei magistrale de gaze naturale ce va fi construită pe traseul Frasin – Vatra Dornei prin proiectul „Suceava – Utilități și mediu”. Președintele Consiliului Județean Suceava, dl Gavril Mîrza, a apreciat că situația trebuie soluționată local, în proiect nefiind prevăzute sume pentru despăgubiri. Domnia sa a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că administrațiile din Câmpulung Moldovenesc și Vama vor trebui să găsească soluții de rezolvare a acestei situații, prin schimburi de teren sau „alte posibilități”.
 

El a arătat că în proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, care este finanțat printr-un credit angajat de CJ Suceava de la Deutsche Bank, sunt prevăzute cheltuieli pentru proiectul de execuție și lucrări și nu au fost stabilite sume pentru despăgubiri, arătând că, dacă administrațiile locale nu vor găsi o soluție, există riscul ca cele două lo-calități să nu beneficieze de gaze naturale, iar finalizarea lucrărilor la conducta magistrală să fie întârziată. Domnul Mîrza a subliniat că, atât municipiul Câmpulung Moldovenesc, cât și comuna Vama sunt localități asociate cu Consiliul Județean pentru realizarea acestui proiect, iar construcția conductei magistrale de gaze naturale este de utilitate publică, beneficiari fiind locuitorii din aceste localități. Președintele CJ Suceava a anunțat că lucrările de instalare a conductei magistrale pe traseul Frasin – Vatra Dornei au început, fiind realizate pe o distanță de trei kilometri. Proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, în va-loare totală de 235 de milioane de euro, prevede construirea de centrale termice în co-generare și reabilitarea re-țelelor de termoficare în șapte localități urbane, precum și montarea unei conducte de transport gaz metan în lungime de 380 de kilometri, care va alimenta 60 de localități. Investițiile sunt programate în trei etape, prima etapă, privind reabilitarea termoficării în Si-ret, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului și montarea conductelor magistrale de gaz metan, fiind începută din anul 2004. Pentru realizarea primei etape a pro-iectului, Consiliul Județean Suceava a contractat un credit în valoare de 86,3 milioane de euro de la Deutsche Bank Londra cu garanții guvernamentale. CJ Suceava a semnat, joi, un acord de principiu cu UK Utilities Services SRL București, contractor al E.ON UK, de începere a procedurilor de transfer a drepturilor, fondurilor și obligațiilor proiectului „Suceava -Utilități și mediu la standarde europene”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: