Elan frânt

Interesul scăzut pentru participarea la urne la alegerile de duminică ar trebui să dea de gândit noii puteri. În capitală s-a înregistrat cel mai mic procentaj de votanți din anii post revoluționari, electorii nemai-lăsându-se amăgiți de avalanșa promisiunilor de mai bine. Oamenilor li s-a făcut lehamite de lamentările competitorilor, de falsul plâns pe umăr al acestora, preferând să-și petreacă duminica într-un mod mai plăcut. Nu este mai puțin adevărat că stabilirea succesorul lui Băsescu a fost umbrită de trecerea în lumea drepților a Papei Ioan Paul al II-lea, televiziunile ne-slăbindu-l o clipă pe Sfântul părinte, până ce acesta, în cele din urmă, și-a dat duhul.
 

Pe de altă parte, campania electorală pentru fotoliul de edil general a trecut într-un plan secund, fiind marcată de criza jurnaliștilor dis-păruți în Irak. Dar nu în cele din urmă, imensul val de simpatie care i-a adus pe a-liați la guvernare pare să se fi spart de colțuroasele stânci ale realității de zi cu zi. Românii nu trăiesc mai bine, chiar dacă artizanul deja celebrei urări, președintele Traian Băsescu, susține că, numai în primele două luni ale anului, venitul fiecăruia dintre noi a crescut cu 50 de euro. Și nici ca urmare a scăderii numărului de șomeri și creșterii încasărilor la buget, așa cum declamă ministrul Finanțelor, Ionuț Popescu. Dimpotrivă, după un spor salarial de 50 de mii de lei, o dezamăgitoare re-calculare a pensiilor de doar alte câteva zeci de mii de lei și o „extraordinară” majorare a alocațiilor cu 15.000 de lei, lumea o duce tot mai prost. Și acesta este numai începutul, scumpirile de la 1 aprilie urmând a stoarce și mai mult buzunarele ciuruite ale simplilor trăitori din leafă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI