Economat și în Ițcani

Primăria Sucevei va deschide un economat în Ițcani. Anunțul a fost făcut de edilul-șef Ion Lungu, care a declarat că acesta va funcționa într-o locuință proprietate personală din zona școlii generale din cartier. Magazinul, cu prețuri accesibile pentru pensionari, ia ființă în urma discuțiilor purtate cu Asociația „Gospodarul”, acesta urmând a fi deservit, în schimbul unui salariu, chiar de proprietară.
 

În municipiul Suceava funcționează, la această dată, două economate. Unul dintre ele, inaugurat înainte de Crăciun, se află într-o locație de la parterul unui bloc turn de pe Calea Burdujeni, la ieșirea din Suceava înspre muni-cipiul Botoșani. Firma care se ocupă de administrarea spațiului comercial este Givas Suceava. Primul magazin de acest gen a fost dat în funcțiune în luna septembrie 2004, lângă Piața agroalimentară centrală, la fosta Hală de carne. Acesta este administrat de societatea comercială Grirocom Suceava, câștigătoare a unei licitații la care s-a impus în fața Givas Suceava. Pentru ca produsele din magazin să se vândă la prețuri sub cele de pe piață, câștigătorii licitației pot beneficia de facilități fiscale legale, precum scutirea de obligații către bugetul municipal. Potrivit legii, prețurile practicate în economate trebuie să fie mai mici cu 10% decât media stabilită de Direcția Județeană de Statistică la produsele de bază. În altă ordine de idei, primarul Lungu a declarat că piața agroalimentară din Ițcani urmează a fi deschisă 6 zile pe săptămână, între orele 8.00 – 16.00. Până acum, zi de târg era doar joia, șeful administrației precizând că va face demersuri pentru introducerea în piață și a apei potabile curente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: