Față de controlul DSP la laboratoare

Șeful Policlinicii Bethesda are dubii

Dr. Ștefan Pușcașu, șeful Policlinicii Bethesda din Suceava, consideră că DSP Suceava „nu a procedat corect” luând decizii diferite față de laboratoarele private și cele din spitale, în urma controlului efectuat recent. „Faptul că s-au folosit două unități de măsură diferite, una pentru sistemul de stat și alta pentru cel privat, creează confuzie în rândul investitorilor din sistemul sanitar și dă posibilitatea unor interpretări.
 

Nouă nu ne-au dat un termen de rezolvare a deficiențelor. Din aceste decizii putem constata că nu este o lege clară pentru toți, că rămâne la latitudinea unui funcționar public să interpreteze el ordinul și să decidă ce se întâmplă. Și eu am salariați, și eu am responsabilități. Referitor la felul în care s-a efectuat controlul am anumite suspiciuni, dar nu mă pronunț până nu verific”, a declarat ieri dr. Pușcașu. În urma controlului efectuat la cele 26 de laboratoare de analize medicale din județ, privind modul de aplicare a normelor de funcționare, stipulate în ordinului MS nr. 119, DSP a închis 13 dintre acestea, până la remediere deficiențelor constatate, printre care și laboratorul de la Policlinica particulară Bethesda. De asemenea, cele 5 laboratoare de pe lângă unele spitale au primit un termen de 2 luni să-și rezolve problemele, fiind lăsate să funcționeze în continuare. Șeful DSP Suceava, dr. Cristian Irimie, a explicat că a luat această din urmă măsură pentru ca salariații respectivi să nu rămână pe drumuri. Dr. Pușcașu consideră că era de datoria DSP să instruiască personalul cu privire la reglementările în vigoare, fiindcă nu a cunoscut în detaliu ordinul.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI