„Ghiveci țigănesc“ servit cu cuțitul la gât într-o familie din Vicov

> Un bărbat și-a adus concubina acasă după ce l-a amenințat cu cuțitul pe actualul ei iubit > Acesta nu era altul decât unchiul lui, cu care femeia se „combinase” cât „fostul” a stat în pușcărie Frate din partea mamei și un fel de unchi, din partea tatălui, va fi, când se va naște, pentru frații săi, un copil dintr-o familie de țigani din Vicovu de Sus. Și asta, pentru că mama lui a făcut copii cu un bărbat și, apoi, cu unchiul acestuia. Povestea, un „ghi-veci” de relații intrafamiliale, e lungă și, pentru a putea fi descurcată, e nevoie de mare atenție din partea cititorului.
 

Elena Băcilă, de 25 de ani, din Voievodeasa, trăia în concubinaj cu P. Ionel Iroftei. I-a făcut acestuia doi copii, încă minori și, până aici, nimic ciudat pentru asemenea „familie”. Numai că, în 2002, concubinul ei a intrat la pușcă-rie pentru o perioadă de 2,8 ani. În absența lui, tânăra ți-gancă a prins drag de unchiul concubinului, Visarion Irof-tei, și-a luat cei doi copii și s-a mutat la acesta. Din nou, ni-mic ciudat când e vorba de dragoste mare. În octombrie, anul trecut, P. Ionel a ieșit din închisoare și nu mică i-a fost mirarea să-și găsească concu-bina cuplată cu unchi-său și deja gravidă cu acesta. Singu-rel, el s-a mutat la părinții săi, în Vicovu de Sus, dar n-a re-nunțat la familia lui. În data de 18 martie, P. Ionel Iroftei s-a dus la Voievodeasa și și-a luat cei doi copii minori din casa unchiului său, aceas-ta fiind doar prima „mișcare” pentru reîntregirea familiei. În noaptea de 30 spre 31 martie, el s-a dus și după Elena lui, dar nu cu oștirile ascunse în vreun cal troian, ci „pe față”. Însoțit de taică-său, maică-sa și un anume Constantin M., prieten la nevoie, a întrat forțat în casa lui Visarion, i-a pus cu-țitul la gât acestuia și, prin-zându-și muierea de păr, a scos-o pe ușă desculță și doar cu hainele de pe ea, a băgat-o într-o mașină și a dus-o la Vi-covu de Sus, la ceilalți doi co-pii ai lor. Cu două șișuri la gât, unchiul său n-a zis nici „mâlc”, dar un apropiat a anunțat po-liția, care nu s-a potrivit la „pa-timile” țigănești și a pornit cercetarea martorilor. Sunt șanse mari, unele sigure chiar, ca P. Ionel să fie acuzat de violare de domiciliu, port de arme albe și chiar lip-sire de libertate a unei per-soane. E îmbucurător însă că pe copilul încă nenăscut îl va chema la fel ca pe tatăl lui, frații, bunicii și chiar ca pe concubinul mamei sale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: