În 4 luni de frig, pentru suceveni

Ajutoare la încălzire de peste 55 de miliarde de lei

> De menționat că, în ultima lună din sezonul rece, pentru 21.526 de branșați la cele două sisteme, se vor plăti încă 13 miliarde lei În perioada noiembrie 2004-februarie 2005, în județul Suceava au primit ajutoare pentru încălzire 15.142 de apartamente racordate la sistemul centralizat de încălzire. Potrivit datelor furnizate de directorul executiv adjunct al Direcției pentru Dialog, Familie și Solidaritate Socială (DDFSS), Mirela Florea, aceștia au beneficiat de compensații de 45,9 miliarde lei.
 

Pe de altă parte, proprietarii de locuințe încălzite cu gaze naturale, în număr mediu de 6384, au fost sprijiniți de stat, în acoperirea cheltuielilor la în-călzire, cu suma de 9,79 mili-arde lei. Este de apreciat că, în ultima lună din sezonul re-ce, respectiv martie, pentru cei 21.526 de branșați la cele două sisteme, se vor plăti încă 13 miliarde lei. Suma este mai mare din cauză că mulți dintre proprietari nu au depus la timp cupoanele valorice. Dna Florea spune că, deși condu-cerea instituției preconiza un număr în creștere de solici-tanți, ca urmare a lărgirii limi-telor de venit pe membru de familie pentru care se acordă ajutorul, a măririi numărului de beneficiari prin punerea în funcțiune a centralei de la Va-tra Dornei și a creșterii numă-rului de locuințe încălzite cu centrale și sobe pe gaz metan, așteptarea DDFSS nu a fost confirmată. Cel mai plauzibil motiv este sporirea salariilor și pensiilor, precum și a veni-turilor din alte surse. În plus, se poate presupune că pedeap-sa aspră, pentru declarații de venit în fals, i-a descurajat pe unii posibil tentați de a încălca legea, aceștia renunțând la cele câteva sute de mii de lei acor-date de stat. Totuși, pe adresa instituției au sosit 12 reclama-ții privind încasarea necuveni-tă a sprijinului statului, o par-te anonime, iar în cazul altora constatându-se faptul că sunt neîntemeiate. În sezonul tre-cut, în sistemul centralizat de încălzire cu energie termică din județ au existat 17.430 de beneficiari, suma acordată cu titlu de ajutoare fiind de 60,8 miliarde de lei. La gaze naturale au solicitat și primit aju-toare 5314 familii, valoarea lor fiind de 10,9 miliarde de lei. În total, cei 22.644 de beneficiari au înghițit, cu titlu de ajutoare, 71,4 miliarde lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: