În acest sens, din bugetul asigurărilor pentru șomaj s-au cheltuit 11,5 miliarde lei

550 de absolvenți angajați într-un an și două luni

Anul trecut și în primele două luni ale lui 2005, au fost încadrați 548 de absolvenți de instituții de învățământ ai ultimei promoții, informează oficialii Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, care precizează că, în acest sens, din bugetul asigurărilor pentru șomaj s-au cheltuit 11,5 miliarde lei. Încadrarea acestora s-a făcut prin subvenționarea locului de muncă, 130 fiind absolvenți ai ciclului inferior al liceului, 154 ai ciclului secundar superior sau postliceal, 223 fiind absolvenți de învățământ superior.
 

Pentru fiecare încadrat pe durată nedeterminată din rândul absolvenților ciclului inferior al liceului sau ai școlilor de arte și meserii, agenții economici pot primi, lunar, pe o perioada de 12 luni, un salariu de bază minim brut pe țară. În cazul absolvenților de învățământ secundar superior sau învățământ postliceal se acordă 1,2 salarii de bază minime brute pe țară, iar pentru cei cu facultate – 1,5 salarii de bază minime brute. În urma încadrării în muncă a absolvenților din rândul persoanelor cu handicap, angajatorii beneficiază lunar, pentru fiecare dintre aceștia, de sumele amintite, dar pe o pe o perioadă de 18 luni. Absolvenții pot fi încadrați, o singură dată pentru fiecare formă de învățământ, în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor. Raporturile de muncă sau de serviciu ale absolvenților trebuie menținute cel puțin 3 ani de la data încheierii acestora. Angajatorii care, după îndeplinirea acestei obligații, continuă să lucreze cu absolvenții, vor primi, pentru fiecare an, pe cel mult 2 ani, un ajutor financiar egal cu suma aferenta contribuțiilor sociale datorate și virate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: