Clădirile șubrede – demolate sau consolidate

Comisia pentru Situații de Urgență a județului Suceava va analiza, luni, situația tuturor clădirilor dezafectate din județ care riscă să se prăbușească și va încerca să găsească soluții administrative pentru ca acestea să fie demolate sau consolidate, a anunțat, ieri, prefectul Orest Onofrei. El a declarat, într-o conferință de presă, că a dispus ca, până luni, toate localitățile din județ să efectueze o reinventariere a clădirilor cu risc de prăbușire, urmând ca, în cadrul Comisiei pentru Situații de Urgență, să fie găsite soluții pentru fiecare caz în parte.
 

Situația este însă complexă, unele blocuri de acest tip fiind în proprietatea unor firme ai căror proprietari nu mai sunt în țară, în alte cazuri imobilele fiind locuite. Prefectul de Suceava a mai spus că, pentru evitarea unor incidente cum a fost cel de la Broșteni (vezi și articolul din pag. 1-2), ar tre-bui ca și persoanele care în-cearcă să sustragă diferite ma-teriale de construcții din a-ceste imobile să înțeleagă că se expun unui pericol și fac și o ilegalitate. El a arătat că, în comuna Ostra, a fost nevoie de intervenția unui pluton de jandarmi pentru a scoate dintr-un astfel de bloc dezafectat aproximativ 20 de persoane care furau materiale de construcții: „Aveau deasupra capului grinzi gata să se prăbușească și continuau să fure cărămizi. Nici după ce a venit primarul și le-a cerut să plece nu au făcut-o. A fost nevoie de intervenția unui pluton de jandarmi”. La blocul care s-a prăbușit miercuri la Broșteni era asigurată paza pentru a se interzice accesul în zonă, dar chiar copilul paznicului a fost surprins sub dărâmături.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI