Un pol creștin-democrat autentic, o a treia opțiune

Unificarea PNȚCD cu URR și crearea Partidului Popular Creștin Democrat nu reprezintă decât primul pas pentru coagularea creștin democrației românești, este de părere liderul județean al PPCD, Ilie Grigorean. „Strădania noastră este să extindem acest proces de unificare și să creăm un pol creștin-democrat autentic, care să reprezinte o a treia opțiune, în raport cu social democrația și liberalismul”, subliniază dl Grigorean. În ceea ce privește relativa lentoare cu care se constituie polul creștin-democrat, domnia sa are două explicații.
 

Ilie Grigorean

„Pe de o parte, electoratul român a fost îndoctrinat cu o mentalitate comunistă de stânga, care îl face refrac-tar spiritului antreprenorial, iar, pe de altă parte, și pe acest spectru de sorginte creștin-democrată există orgolii, frustrări, resentimente, care, din păcate, ne fac să avansăm mai puțin rapid”, relevă președintele Organizației Județene a PPCD. El mai spune că, în vederea coagulării, vizată este, în continuare, Acțiunea Populară, dar și toți cei cu opțiuni doctrinare creștini-democrate. Ilie Grigorean a ținut să menționeze că, de fapt, după unele cercetări sociologice, cel puțin 10-12% dintre români se revendică drept aparținând acestui spectru politic: „Trebuie pătruns în acest mediu, existând și mulți oameni plecați de la noi care, dintr-un motiv sau altul, nu s-au mai implicat. Pe aceștia trebuie să îi recuperăm în primul rând și să oferim o alternativă altora, care vor să vină”.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI