Un tânăr și o femeie și-au găsit sfârșitul sub dărâmăturile blocului degradat

Un bloc ucigaș din Broșteni a făcut două victime

Un adolescent în vârstă de 15 ani a fost surprins ieri, la prânz, sub dărâmăturile unui bloc care s-a prăbușit în orașul sucevean Broșteni. El a fost găsit, într-o primă etapă, de echipele de salvare și a fost transportat la spitalul din localitate, unde s-a constatat decesul. Primarul orașului Broșteni, dl Stelian Chirilă, a declarat că echipa de intervenție a acționat apoi pentru găsirea celei de-a doua victime, o femeie în vârstă de 35 de ani, mamă a patru copii –, și aceasta fiind descoperită moartă.
 

Blocul era dezafectat, iar mai mulți localnici obișnuiau să sustragă cărămizi din structura imobilului, cu toate că Primăria avertizase populația asupra riscului de prăbușire. Dl Chirilă a spus că, la acest bloc, se asigura paza pentru evitarea sustragerii de materiale de construcții și producerii unor accidente, iar băiatul care a fost surprins sub dărâmături fusese amendat de jandarmi pentru că nu a respec-tat aceste dispoziții. Tatăl băiatului chiar asigura paza clădirii în momentul prăbușirii. „Am avertizat oamenii asupra pericolului prăbușirii acestui bloc”, a declarat primarul, precizând că imobilul aparținea unei firme cu sediul în Broșteni, al cărei proprietar este o femeie din județul Iași. El a subliniat că a cerut proprietarului imobilului în repetate rânduri să refacă sau să demoleze acest bloc de patru etaje, dar acesta a motivat că nu are resurse financiare pentru asemenea lucrări. Dl Chirilă a menționat că, săptămâna trecută, a eliberat proprietarului blocului, în regim de urgență, o autorizație de con-strucție pentru împrejmuirea imobilului, dar acesta nu a făcut-o, motivând lipsa fondurilor. Primarul a apreciat că va trebui demolată și partea din imobil care nu a căzut și că, în acest sens, va solicita sprijinul Prefecturii și Consiliului Județean Suceava. Prăbușirea acestui bloc s-a produs în două etape consecutive: în prima etapă au fost surprinse cele două persoane, iar înainte de intervenția echipei de salvare, s-a produs a doua prăbușire. În zonă s-au deplasat prefectul de Suceava, dl Orest Onofrei, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, dl Eugen Uricec, jandarmi, membri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, reprezentanți ai Parchetului și Poliției. În urmă cu zece zile, într-o altă localitate suceveană s-a prăbușit o porțiune dintr-un bloc dezafectat producând pagube imobilelor aflate în imediata vecinătate, fără să fie înregistrate victime.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI