Sucevenii au adoptat, ieri, modelul de autobuz prezentat de firma ATLASSIB

Ieri, holdingul ATLASSIB a prezentat un model de autobuz ce ar putea circula pe străzile municipiului, după perfectarea parteneriatului de înființare a unei noi societăți de transport public de călători. Autobuzul Maz, de fabricație bielorusă, are 12 metri lungime și 98 de locuri, dintre care 25 pe scaune. Comisia desemnată de aleșii locali, consilieri municipali și presa, în frunte cu primarul Ion Lungu, au testat mijlocul de transport, făcând un tur al orașului. La finele acestuia, oficialii locali au votat pentru adoptarea la Suceava a autobuzului prezentat.
 

Edilul-șef a declarat că, în ședința de astăzi a legislativului, se va aproba contractul cu ATLASSIB, noua firmă urmând a intra pe deplin în funcțiune de la 1 iulie. „Sper ca acest demers să fie de bun augur. Comisia de specialitate din cadrul primăriei, votată în Consiliul Local, a dat un verdict, considerând că acest tip de autobuz este compatibil pentru Suceava. Am asigurări din partea firmei ATLASSIB că mâine se va încheia contractul și sperăm ca, până la 1 iulie, așa cum este prevăzut în contract, Suceava să beneficieze de un transport public de călători cu 30 de autobuze noi”, a subliniat șeful administrației municipale. Viceprimarul Marian Ionescu, fost director la societatea de Transport Public Local (TPS), crede că autobuzul satisface ceea ce se dorește, din acest punct de vedere, la Suceava. „Dacă vor fi introduse într-adevăr cele 30 de autobuze moderne, eu cred că transportul public local o să aibă din nou succes în municipiul Suceava, în interesul cetățenilor”, a declarat adjunctul șefului executivului, responsabilul cu transportul de persoane.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI