Să moară bunicii !

Părinții unui copil aflat încă pe băncile școlii vor să facă tot ce e posibil pentru ca acesta să o ducă și mai bine. Nimic nou sub soare, veți spune. Care părinte, cu excepția câtorva, denaturați, nu dorește pentru copilul său tot ce-i mai bun pe lume? Că de la dorință la putință este, în foarte multe cazuri, o distanță care nu poate fi acoperită, și asta-i adevărat. Părinții din exemplul nostru își iubesc atât de mult singurul copil, încât ar fi în stare să ajungă la limita dintre legal și ilegal, în acest scop. E adevărat, locuiesc într-o comună în care n-au ajuns gazul metan și apa la robinet și nici nu s-au înghesuit investitorii.
 

Sava BEJINARIU

Sunt însă activi, pricepuți, harnici, reușind să-și întemeieze o gospodărie frumoasă. N-ar avea, așadar, de ce să se plângă. Dar părinții tatălui sunt, ambii, pensio-nari, bunicul având o pensie chiar ademenitoare. Foarte bine, dacă-și iubesc nepotul, bunicii pot să-i plătească parte din taxe pe la școli și facultăți, dacă urmașul are drag de învățătură. Părinții însă, ca să fie siguri că băiatul va avea bani din belșug, vor să-l dea bunicilor spre înfiere. De ce să nu primească nepotul pensie de urmaș, până la terminarea facultății? Nu trebuie decât ancheta socială de la primărie, din care să reiasă că părinții o duc foarte rău, pentru a o prezenta instanței. O vor obține, câtă vreme au un trai îndestulat? Dacă da, după aceea ce vor face? Se vor ruga, cui?, să moară bunicii mai repede? Pe lângă această… dilemă, mai este faptul că ei vor să fenteze statul și să obțină pentru copil o pensie de urmaș care nu i se cuvine. Dar câți alții nu-l fentează, cu zeci, sute și chiar mii de miliarde? Așa că ce mai contează 2-3 milioane, acolo? Numai să moară bunicii!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI