Palmares la olimpiade naționale

> Șase premii I pentru școala suceveană la disciplinele tehnice > Același premiu a fost obținut, la franceză, de un elev de la Grupul Școlar Vicovu de Sus Elevii suceveni participanți la faza națională a Olimpiadei pentru disciplinele tehnice, precum și cei de la Olimpiada pe meserii au adus școlilor cele mai multe premii I, II și III, comparativ cu celelalte olimpiade naționale, la acestea din urmă predominând premiile speciale și mențiunile în rândul sucevenilor.
 

Astfel, la disciplinele tehnice s-au cucerit, în total, 28 distincții, din care 6 premii I, 4 premii II, 3 premii III și 14 mențiuni. Premianții I sunt Ionela Mihalache, clasa a XII-a, profilul agricol, de la Colegiul Agricol Fălticeni, Samuel Iri-mescu, clasa a XII-a, profil veterinar, de la Gru-pul Școlar Agricol „A. Motrescu” Rădăuți, Mi-hai Tibichi, clasa a XI-a, profil silvic, Colegiul Tehnic „Petru Mușat”, Cosmin Loghin, clasa a XII-a, același profil, Grupul Școlar Silvic din Câmpulung, Dan Fediuc, clasa a XI-a, mecanic, Grupul Școlar „Lațcu Vodă” Siret. La concursul pe meserii-școală profesională, la care parti-cipă elevii din anul III, au obținut premiul I Adriana Simioniuc, industrie alimentară, Grupul Școlar Nr. 3 Suceava, și Ancuța Spătar, comerț și servicii, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava. S-au întors acasă, tot cu premiul I, Tiberius Ghiurău, clasa a IX-a, de la Grupul Școlar Vi-covu de Sus, participant la naționala de franceză, de la Râmnicu Vâlcea, și Ionuț Blesneag, clasa a VII-a, Școala Generală Nr. 3, Concursul Național de Limba română „Mihai Eminescu”, cum se numește naționala de română, desfă-șurat la Botoșani. Reamintim că elevii din clasa terminală care au obținut premiul I au șansa de a avea admi-terea asigurată la facultatea de profilul la care au obținut premiul. Olimpiadele naționale de engleză, franceză, spaniolă, biologie, fizică, geografie, cultură civică, educație civică și română mai adaugă, în palmaresul sucevenilor, peste 30 de premii speciale și mențiuni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI