Hram la Mănăstirea Sihăstria Putnei

În Permanența Consiliului Eparhial din 1 februarie 2004, s-a hotărât ca Schitul de la Sihăstria Putnei să devină mănăstire de sine stătătoare. În ziua de 20 februarie 2005, ÎPS Pimen, înconjurat de un sobor de preoți, a slujit Sf. Liturghie, prilej cu care a fost hirotesit starețul Mănăstirii, în persoana Protosinghelului Nectarie, preot tânăr și vrednic, harnic și pios. ÎPS Pimen a evidențiat activitatea înaintașilor (părintele Sebastian și alții), care să-i fie model noului stareț în activitatea grea pe care o desfășoară (construirea Catedralei de schit).
 

În ziua de 25 martie 2005, de hramul Mănăstirii, au fost invitați mulți preoți și credincioși, ctitori și binefăcători. Cu binecuvântarea ÎPS Pimen, Sf. Liturghie a fost săvârșită de P.S. Calinic Botoșăneanul, înconjurat de stareți și preoți. Cu acest prilej, au fost hirotoniți 2 candidați: părintele Teofil Isopescu, preot pentru Mănăstire, și Mihai Bodea, diacon onorific pentru Mănăstirea Bogdana Rădăuți. Cuvântul de învățătură al P.S. Calinic a fost impresionant, credincioșii sorbindu-l cu sete. A fost lansată și cartea P.S. Calinic închinată Părintelui Stareț Iachint – un stareț simbol, intitulată Fărâme dintr-o existență exemplară. După Sf. Liturghie, a urmat agapa creștină, pentru toată lumea. La masa oficială, P.C. Protopop Gheorghe Calancea a amintit că P.S. Calinic împlinește 14 ani de arhierie, primarul de Rădăuți, dl Mihai Frunză, nescăpând prilejul de a-i oferi un buchet de flori și a-i ura arhierie lungă și mulți ani. P.C. Protopop a mulțumit Părintelui Stareț pentru masa bogată și i-a îndemnat pe cei prezenți să ajute la construirea noii biserici, devenind ctitori și binefăcători ai Sf. Locașuri. A consemnat P.C. Protopop GHEORGHE CALANCEA

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI