Hram la Mănăstirea Sihăstria Putnei

În Permanența Consiliului Eparhial din 1 februarie 2004, s-a hotărât ca Schitul de la Sihăstria Putnei să devină mănăstire de sine stătătoare. În ziua de 20 februarie 2005, ÎPS Pimen, înconjurat de un sobor de preoți, a slujit Sf. Liturghie, prilej cu care a fost hirotesit starețul Mănăstirii, în persoana Protosinghelului Nectarie, preot tânăr și vrednic, harnic și pios. ÎPS Pimen a evidențiat activitatea înaintașilor (părintele Sebastian și alții), care să-i fie model noului stareț în activitatea grea pe care o desfășoară (construirea Catedralei de schit).
 

În ziua de 25 martie 2005, de hramul Mănăstirii, au fost invitați mulți preoți și credincioși, ctitori și binefăcători. Cu binecuvântarea ÎPS Pimen, Sf. Liturghie a fost săvârșită de P.S. Calinic Botoșăneanul, înconjurat de stareți și preoți. Cu acest prilej, au fost hirotoniți 2 candidați: părintele Teofil Isopescu, preot pentru Mănăstire, și Mihai Bodea, diacon onorific pentru Mănăstirea Bogdana Rădăuți. Cuvântul de învățătură al P.S. Calinic a fost impresionant, credincioșii sorbindu-l cu sete. A fost lansată și cartea P.S. Calinic închinată Părintelui Stareț Iachint – un stareț simbol, intitulată Fărâme dintr-o existență exemplară. După Sf. Liturghie, a urmat agapa creștină, pentru toată lumea. La masa oficială, P.C. Protopop Gheorghe Calancea a amintit că P.S. Calinic împlinește 14 ani de arhierie, primarul de Rădăuți, dl Mihai Frunză, nescăpând prilejul de a-i oferi un buchet de flori și a-i ura arhierie lungă și mulți ani. P.C. Protopop a mulțumit Părintelui Stareț pentru masa bogată și i-a îndemnat pe cei prezenți să ajute la construirea noii biserici, devenind ctitori și binefăcători ai Sf. Locașuri. A consemnat P.C. Protopop GHEORGHE CALANCEA

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: