Aragazurile și mașinile de spălat sunt la mare căutare

Sucevenii se pregătesc pentru Paște cumpărând electrocasnice

Tendința ascendentă a sistemului de achiziționare a bunurilor în rate se menține și în luna martie. Cele mai mari lanțuri de magazine de electrocasnice sau IT din Suceava au anunțat creșteri ale vânzărilor în luna februarie, comparativ cu luna ianuarie, și anticipează cifre similare și pentru luna martie. Cele mai bune vânzări le-au înregistrat la pachetele promoționale gen mașină de spălat+televizor, aspirator+fier de călcat+epilator sau combină frigorifică+bonus cuptor cu micro-unde, urmate de sistemele DVD și telefoane mobile cu cameră foto.
 

“Pentru lunile martie-aprilie, dat fiind faptul că se apropie Paștele, estimăm că vom înregistra o creștere la vânzarea de aragazuri și mașini de spălat”, ne-a declarat directorul regional al unui lanț de magazine, dl Dan Zaharia. Pentru a-și atrage clienții, companiile oferă o gamă largă de credite pentru toate buzunarele, chiar și pentru cele aproape goale. Sucevenii pot alege de la creditele în valută, lei, cu buletinul, până la cele pentru persoanele fără carte de muncă. Deși, în final, clientul plătește aproape dublul prețului produsului achiziționat, majoritatea sucevenilor preferă să cumpere mai multe produse o dată de la magazinele care oferă facilități privind achitarea prețului în rate, însă cu o dobândă de până la 32%, și să plătească lunar o sumă rezonabilă. “La salariul meu, dacă era să plătesc prețul întreg, n-aș fi cumpărat niciodată o mașină de spălat nouă. Profităm de ofertele care sunt. Știu că plătesc mai mult, dublu aș putea spune, dar nu am altă soluție. M-am gândit chiar să cumpăr pentru copii și un calculator. În ziua de azi trebuie să știi tot ce se poate despre calculator”, ne-a mărturisit doamna Violeta Brînză, de 42 de ani, din Suceava. În perioada sărbătorilor de Paște se vor înregistra creșteri semnificative ale vânzărilor de calculatoare. “Am pregătit deja o ofertă pentru Paști și credem că, în această perioadă, vânzările vor crește la fel ca în anii precedenți. Vom înregistra, de asemenea, creșteri și în lunile iulie-august, când elevii și studenții vor beneficia de subvențiile oferite de guvern în cadrul programului pentru achiziționarea de calculatoare”, ne-a spus dl David Gheorghe, director al companiei “Assist”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: