Primarul din Valea Moldovei, cercetat pentru abuz în serviciu

Ca urmare a mai multor sesizări privind cheltuirea banului public în comuna Valea Moldovei, o echipă complexă, desemnată prin ordin al prefectului Orest Onofrei, a verificat veridicitatea celor semnalate. Verificările au vizat relațiile contractuale cu agenții economici cu capital privat, concesionări de terenuri, achizițiile publice făcute, acordarea ajutorului social, instalațiile de debitare și magazinele alimentare din comună.
 

A ieșit la iveală că asistații social au fost dirijați de primarul Constantin Moroșan să cumpere produse alimentare pe datorie, în contul drepturilor de ajutor social, în special de la sora sa, Magdalena Radu, motiv pentru care edilul este cercetat pentru abuz în serviciu. Pentru amenajarea noului sediu al primăriei nu a fost obținută autorizație de construcție, iar terenul aferent nu se află în proprietatea executivului. Pe de altă parte, execuția obiectivului nu a fost atribuită prin licitație, ci prin procedura cererii de ofertă, contrar prevederilor legale. Pentru pietruirea drumurilor locale, nu există hotărâre a Consiliului Local privind atribuirea lucrării și nici contract de prestări servicii cu societatea executantă. Controlorii au constatat că, în aprilie și septembrie 2004, Primăria comunei Valea Moldovei a a-chiziționat, fără licitație, dife-rite tuburi de material plastic, în valoare totală de 378 mili-oane lei. În anii 2000-2004, în comună s-au concesionat mai multe terenuri către persoane care purtau aceleași nume cu membrii comisiei de licitație, existând suspiciunea că a-cestea ar fi rude. Verificările fiscale au scos, de asemenea, în evidență faptul că nu există registru de inventar, în eviden-ța contabilă se înregistrează facturi fiscale incomplete, că nu a fost procurat registrul unic de control etc. Potrivit prefectului Orest Onofrei, Curtea de Conturi și celelalte organe abilitate ale statului vor aprofunda cercetările.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: