Primarul, „apărat” de aglomerație

Comisia de urbanism din cadrul Consiliului Local Suceava a anunțat, ieri, că în prima și a treia zi de marți din fiecare lună, în camera 24 din Primăria Suceava, va sta la dispoziția cetățenilor Sucevei cu probleme ce țin de acest domeniu. Președintele Comisiei, dl Mihai Steiciuc, a declarat că în urma discuțiilor cu membrii acesteia s-a ajuns la concluzia că sunt necesare asemenea audiențe, în condițiile în care actualul primar, dl Ion Lungu, este efectiv asaltat de doleanțele cetățenilor. Domnia sa a explicat că toate deciziile pe care Comisia de urbanism le ia sunt în deplină concordanță cu opiniile Ordinului Arhitecților din Suceava.
 

„Personal sunt de părere că toți consilierii locali trebuie să spună ceea ce au de spus în cadrul Consiliului Local și al comisiilor de specialitate. În plus, cred că opinia publică trebuie să înțeleagă rolul fiecăruia în actuala democrație. Rolul consilierilor locali trebuie să fie foarte bine înțeles de suceveni. Eu aș vrea să se vină în audiență la cei care au luat măsuri, și nu la cei care le pun în practică, adică primarul. În felul acesta, ne oferim să scurtăm timpul de răspuns la problemele sucevenilor”, a mai spus domnul Steiciuc. La conferința de presă de ieri au fost prezenți șase din cei șapte membri ai Comisiei, respectiv doamna Mona Săndulescu (PUR) și domnii Neculai Barbă (PD), Simion Botezatu și Virginel Iordache (PSD) și Vasile Andronache (PPRM). Singurul care a lipsit a fost Corneliu Vornicu (PSD). Decanul de vârstă al Comisiei, dl Andronache, a ținut să sublinieze: „Noi vrem ca omul să fie cât mai puțin plimbat cu problemele sale”. Domnia sa a izbucnit, la un moment , în legătură cu relația pe care consilierii o au cu primarul. „Noi nu suntem subordonați primarului. Consilierii nu trebuie să împărtășească părerile lui, și nu primarul hotărăște ce se întâmplă în materie de urba-nism, ci Consiliul Local Suceava. Prin această decizie a noastră vrem să limităm aglomerația din unele zile de la Primăria Su-ceava”, a mai spus dl Andro-nache. În susținerea sa a sărit și fostul viceprimar Simion Bo-tezatu, care a explicat că, în felul acesta, „șmecherii cu celulare care fac presiuni asupra pri-marului să le rezolve diverse lucruri nu vor mai avea altă cale, decât să vină la Comisie”. Cert este că atitudinea membrilor Comisiei de urbanism este, deocamdată, unicat și constituie o premieră în domeniul administrației publice locale. Este de așteptat ca și celelalte comisii din cadrul Consiliului Local să facă același lucru și să-l degreveze pe primarul Ion Lungu de anumite probleme, pe care le are săptămânal de rezolvat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: