Gheorghe Straton va prelua șefia DGASPC

Controlul la nivelul Direcției pentru Protecția Drepturilor Copilului va continua și după reorganizarea acesteia și comasarea ei cu Direcția Socială din cadrul Consiliului Județean Suceava. Președintele Consiliului Județean Suceava, dl Gavril Mîrza, a anunțat ieri componența noii conduceri a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din cadrul CJ Suceava și a spus că aceasta va avea ca obiectiv finalizarea anchetelor declanșate și adoptarea măsurilor care se impun.
 

„Noua conducere va lua atitudine în funcție de ce va rezulta în urma analizei controalelor ce au avut deja loc. Eu le voi stabili ca temă continuarea anchetei și finalizarea acțiunilor de control și, de asemenea, să urmărească aplicarea legii”, a mai spus președintele. Conducerea DGASPC va fi instalată de la 1 aprilie. Șeful ei va fi dl Gheorghe Straton (actualmente șeful Casei Județene de Pensii Suceava), iar adjuncții săi vor fi dl Ionel Ivan (director economic al Centrului Blijdorp Suceava, care a mai ocupat funcții de conducere în cadrul Direcției pentru Protecția Copilului) și dna Mariana Tighineanu (șefa Inspectoratului pentru Persoane cu Handicap Suceava). Aceștia au primit mandat de conducere pentru o perioadă de 6 luni, urmând ca, ulterior, să fie organizat un concurs pentru titularizarea pe post. În ce privește fosta conducere a Direcției pentru Protecția Copilului, o decizie asupra postului pe care fosta directoare, dna Brândușa Bialy, îl va ocupa în noua direcție va fi luată după data de 1 aprilie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: