Legalitatea punerilor în posesie din zona Metro

Prefectul are îndoieli

Prefectul liberal Orest Onofrei verifică legalitatea hotărârii Comisiei județene de fond funciar prin care au fost validate mai multe puneri în posesie pe terenuri din zona Metro. Domnia sa spune că aceasta ar putea fi lovită de nulitate, din moment ce „unii dintre cei care și-au atribuit terenuri la Metro erau membri ai respectivei comisii”.
 

Orest Onofrei

Prefectul mai spune că multe dintre persoanele care au participat la fundamentarea proiectului de hotărâre de guvern privind trecerea din domeniul public al statului în domeniu privat erau direct interesate în acest sens. Aceasta deoarece terenurile respective, aparținând inițial Stațiunii de Cercetări Agricole, au fost cumpărate de la acționari încă înainte de aprobarea acelui act normativ. După apariția hotărârii executivului central, prețul suprafețelor în cauză a crescut de zeci de ori, cumpărătorii având peste noapte importante câștiguri. La ora actuală, Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală face obiectul unui control în acest sens, re-zultatele urmând a fi făcute publice. (VIA)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: