Mitul secretarei

Pe domnișoara cu pricina au pus ochii majoritatea domnilor care intrau cu treburi, sau fără, în biroul cu pricina, stăpânul fiind renumit pentru împărțirea dreptății. Luat cu treburi, omul nostru nu mai avea vreme să facă o analiză a imaginii secretarei… Era, oricum, timpul ca plebea nenorocită să se dea în rând cu lumea. Doar și prin modă poți intra în Europa! Nu-i vorbă, nici femeile nu-și mai puteau lua gândul de la distinsa domnișoară, chinuite, vezi bine, de viermele invidiei. Secretara noastră, zice-se, avea niscai diplome prin buzunare, dar acestea păleau în comparație cu lungimea picioarelor ei și cu strălucirea buricului, lăsat la vedere precum o nevinovată greșeală de ortografie, expus privirilor ca o bijuterie de preț.
 

Mălina Anițoaei

În mintea secretarei, probabil, nimeni din  lume nu mai avea buric. Cele mai dragi îi erau secretarei, se pare, mișcările cu care apuca vreun  obiect plasat undeva pe raftul de sus. Atunci, persoanele aflate pe canapele, așteptându-și felia de dreptate, îi puteau admira „cu încetinitorul“  liniile lenjeriei intime (și nu numai), cumpărate probabil după îndelungi cercetări. Să îți cumperi lenjerie nu-i treabă ușoară! Ambianța, firește, te ducea  cu gândul la inteligența cleioasă,  geamănă cu soluția celebră „Picătura“ (când lipește, nimic, nimic nu dezlipește). Ce gândeau oare mai vârstnicii, cu mâinile bătătorite, care făceau antecameră? Dumnezeu știe! Se gândeau, poate, la cămașa înflorată de odinioară, la brâul filigranat, la privirea sfios plecată, se gândeau, cine știe, că floarea bunului-simț a început să aibă spini  și că lumea merge înainte și fără pudoare…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: